Przemek Ch Napisano 31 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2023 (edytowany) Cześć Mam denona pma800ne plus dcd600ne, kolumny zmieniłem z klipsch600 na focal aria 906. (Muza?metal, rock, rap, filmowa) Podłączyłem starego sony f500? (Nagle lepsza scena, ciekawszy wokal, mocniejszy bas) lub maranza pm8000 (dosc ciezki mroczny w odbiorze ale i tak melodyjniejszy) Wszystko gra lepiej niż denon...więc co dobrać pod Focale? Myślałem na luźno może Cyrus One, Cambridge Audio CXA81, Denon pma 1600ne, trochę drogi ponad 8k, coś do 5000zl co da więcej życia i detali kolumną Czy tani napęd cd też może degradować dźwięk? Edytowano 31 stycznia 2023 przez Przemek Ch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 31 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2023 Jeżeli chciałbyś pozostać przy Denonie to model PMA900HNE zagra ,, lepiej ,, od poprzednika który posiadasz . Graw więcej ,, muzykalnie ,, na pewno większą sceną dzwiękową i większą ilością szczegółów w górze pasma. Na olx masz ciekawą aukcje https://www.olx.pl/d/oferta/denon-pma-1700ne-stan-jak-nowy-CID99-IDSke3h.html?reason=ip|lister , a dobre negocjacje zawsze przynoszą jakąś obniżkę ceny przez sprzedającego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 31 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2023 8 godzin temu, Przemek Ch napisał: Wszystko gra lepiej niż denon...więc co dobrać pod Focale? W przewidzianym budżecie proponuję posłuchać z nimi np. Xindak XA-6950 New Edition Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 lutego 2023 Udostępnij Napisano 1 lutego 2023 Roksan Attessa albo wspomiany Xindak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 lutego 2023 Udostępnij Napisano 2 lutego 2023 Cześć! Każdy element może degradować dźwięk, warto zabrać swój sprzęt na odsłuch i zobaczyć co jest wąskim gardłem w systemie. Rzuć okiem na Regę Elex-R lub Vincenta SV-500 Również dobrze sprawdzi się Atoll IN50/100. Zapraszamy na odsłuchy! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts