hazard2 kawosz Napisano 3 lutego 2023 Udostępnij Napisano 3 lutego 2023 Witam mam pytanie . Posiadam onkyo 8250 i do tego głośniki Melodyki mk3 . Czy warto do kupić do tego zestawu Subwoofer i ewentualnie jaki byście polecili cena ok 1000-1500 zl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 5 lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 Kolego jak możesz pytać kogoś czy warto dokupować subwoofer do Twojego systemu? Przecież każdy ma inną wrażliwość na niskie tony. To Ty powinieneś wiedzieć czy Ci ich brakuje czy nie. Jesli sie juz na niego zdecydujesz to jest na forum sporo tematów o subie do stereo, jakbyś poszukał to byś wiedział co jest polecane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hazard2 kawosz Napisano 5 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 Masz rację. Może nie dopisałem ze brakuje mi trochę basu w pewnych momentach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 5 lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 (edytowany) Jakie masz te kolumny bl30 czy 40? Jak duże pomieszczenie? Jak ustawione i jak u Ciebie z akustyka? Edytowano 5 lutego 2023 przez Artur Charicki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hazard2 kawosz Napisano 5 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 Bl 40 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 5 lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 Myślałem że bardziej chodzi o 30 bo w 40 basu jest wg mnie wystarczająco. Jeśli nie poeksperymentujesz z ustawieniem kolumn czy podstawowa adaptacja akustyczna to nie będziesz wiedział czy te kolumny dadzą Ci wystarczający bas. Ustaw je optymalnie tak abyś miał miejsce odsłuchowe w trójkącie równobocznym. Odstaw je od scian, daj im przestrzeni w kolo. Co do akustyki to obowiązkowo musi być dywan. Najlepiej też żeby pokój nie był pusty. Zasłony, regały czy inne meble plus obrazy na ścianach a nawet kwiaty. To wszystko pomaga. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 Jeśli rzeczywiście brakuje Ci najniższych częstotliwości, lubisz dobry i nisko schodzący bas, subwoofer będzie dobrym rozwiązaniem. Ale niestety do muzyki są większe wymagania. Większość tańszych subwooferów niestety oferuje słabo kontrolowany, wolny bas. To nie przeszkadza tak bardzo w filmach, ale przy muzyce może okazać się nieakceptowalne. Tak naprawdę rozwiązaniem bezkonkurencyjnym byłby subwoofer SVS SB-1000, to bardzo dobra konstrukcja, wersja zamknięta. Jeśli jednak musimy pozostać przy niższym budżecie, to spójrz na ofertę subwooferów Klipsch. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 5 lutego 2023 Udostępnij Napisano 5 lutego 2023 Klipsch jest chyba dobry do kina . Mylę się ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts