KolorowyMiś Napisano 3 lutego 2023 Napisano 3 lutego 2023 Hej Jestem nowy wiec nie bić od razu 😉 Obecnie żegnam się z amplitunerem SONY STR DH590, padło na Yamahe RX-V4A . Chcę to spiąć w 5.1 z zestawem magnata Monitor Supreme 2002 + Sub Alpha RS 8 [takowy posiadam] Mam pytanko czy Yamahe RX-V4A to dobry wybór czy może warto dopłacić do modelu wyżej lub innej marki ? Planuje tez zakup CD z Yamahy do kompletu , posiadam też odtwarzacz BD i TV Sony wiec będzie komplet. Salon 18m2 , kino używane 30% radio , CD stereo , 50% filmy BD,VOD , 20% muzyka 5.1 Pozdrawiam Odpisz, cytując
Prosiaq Napisano 3 lutego 2023 Napisano 3 lutego 2023 (edytowany) 26 minut temu, lolekdrugi napisał: Edytowano 3 lutego 2023 przez Prosiaq Odpisz, cytując
KolorowyMiś Napisano 4 lutego 2023 Autor Napisano 4 lutego 2023 10 godzin temu, lolekdrugi napisał: a planujesz Atmosa? A warto ? Nie jestem wymagającym użytkownikiem ale jeśli warto dopłacić to czemu nie. Opcjonalnie planuje też zakup drugiego suba Alpha RS 8 Obecny ampli Sony ma bardzo tandetną antene FM , kawałek przewodu - odbiera strasznie , dodatkowo sub szumi [na innym ampli nie szumi] W poprzedni STR-DN1080 spaliła sie płyta główna po 2 i pół roku ... także Sony podziękuje. Odpisz, cytując
lolekdrugi Napisano 4 lutego 2023 Napisano 4 lutego 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, KolorowyMiś napisał: A warto ? Nie jestem wymagającym użytkownikiem ale jeśli warto dopłacić to czemu nie. a jesteś gotów montować głośniki przy suficie albo w suficie? Masz małe pomieszczenie, można jeszcze pomyśleć nad Marantzem Slim. NR15xx wersja 5.1 za około 3k pln albo NR17xx wersja 7.1 z Atmosem. Tylko w cenie 4.5k to ja bym chyba wolał kupić Denona x1700 za około 3.7k albo Denona x2800 za około 4.6k jeżeli nie ma problemu z wielkością sprzętu a wydaje się że nie ma bo miałeś wcześniej tego STR a teraz zerkasz na V4A. Zobacz zatem na Denon x1700. Dopłacisz 800,- gdzieś i będzie sprzęt z trochę wyższej półki a przede wszystkim ma Audyssey gdzie V4A ma okrojone bardzo YPAO. Pomijam już, że YPAO według mnie trochę gorzej się sprawuje niż Audyssey a tu masz jeszcze niższy model czyli nie masz pełnego YPAO. Edytowano 4 lutego 2023 przez lolekdrugi Odpisz, cytując
KolorowyMiś Napisano 4 lutego 2023 Autor Napisano 4 lutego 2023 Dzięki za odpowiedz, powiem tak - mogę ale nie chcę póki co bawić się w atmosa. Bardziej interesuje mnie dobre 5:1 i stereo na posiadanych magnatach. Dodatkowo chciałbym do ampli dokupić odtwarzacz CD. Przejadę się zobaczyć i posłuchać Denona , póki co stawiam na Yamahę . mogę dołożyć do wyższego modelu. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 6 lutego 2023 Napisano 6 lutego 2023 No stereo to nie. bo to jednak kino. wybierająć 4A zamykasz sie na rozbudowe Atmos na zawsze. Idąć w górę 6A moim zdanie mwarto ale jego nie ma na naszym rynku. Więc tu trzeba by wybrać Onkyo 6100/ 7100 Ta Yamaha gra na prawdę fajnie. I pasuje pod Magnaty Supreme. Piotrek Odpisz, cytując
KolorowyMiś Napisano 12 lutego 2023 Autor Napisano 12 lutego 2023 Jestem po odsłuchu denona i wybór właśnie padł na te markę , również ze względów gabarytowych [yamaha by sie nie zmieściła ] AVR-S970H + DCD-600NE Odpisz, cytując
Recommended Posts