Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hej 

Jestem nowy wiec nie bić od razu 😉

Obecnie żegnam się z amplitunerem SONY STR DH590, padło na  Yamahe RX-V4A .

Chcę to spiąć w 5.1 z zestawem magnata Monitor Supreme 2002 + Sub  Alpha RS 8 [takowy posiadam]

Mam pytanko czy Yamahe RX-V4A to dobry wybór czy może warto dopłacić do modelu wyżej lub innej marki ?

Planuje tez zakup CD z Yamahy do kompletu , posiadam też odtwarzacz BD i TV Sony wiec będzie komplet.

Salon 18m2 , kino używane 30% radio , CD stereo , 50% filmy BD,VOD , 20% muzyka 5.1   

Pozdrawiam

Napisano
10 godzin temu, lolekdrugi napisał:

a planujesz Atmosa?

A warto ?

Nie jestem wymagającym użytkownikiem ale jeśli warto dopłacić to czemu nie.

Opcjonalnie planuje też zakup drugiego suba Alpha RS 8

Obecny ampli Sony ma bardzo tandetną antene FM , kawałek przewodu - odbiera strasznie  , dodatkowo sub szumi [na innym ampli nie szumi]

W poprzedni STR-DN1080 spaliła sie płyta główna po 2 i pół roku ... także Sony podziękuje.

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, KolorowyMiś napisał:

A warto ?

Nie jestem wymagającym użytkownikiem ale jeśli warto dopłacić to czemu nie.

a jesteś gotów montować głośniki przy suficie albo w suficie?

Masz małe pomieszczenie, można jeszcze pomyśleć nad Marantzem Slim. NR15xx wersja 5.1 za około 3k pln albo NR17xx wersja 7.1 z Atmosem. Tylko w cenie 4.5k to ja bym chyba wolał kupić Denona x1700 za około 3.7k albo Denona x2800 za około 4.6k jeżeli nie ma problemu z wielkością sprzętu a wydaje się że nie ma bo miałeś wcześniej tego STR a teraz zerkasz na V4A.

Zobacz zatem na Denon x1700. Dopłacisz 800,- gdzieś i będzie sprzęt z trochę wyższej półki a przede wszystkim ma Audyssey gdzie V4A ma okrojone bardzo YPAO. Pomijam już, że YPAO według mnie trochę gorzej się sprawuje niż Audyssey a tu masz jeszcze niższy model czyli nie masz pełnego YPAO.

Edytowano przez lolekdrugi
Napisano

Dzięki za odpowiedz, powiem tak - mogę ale nie chcę póki co bawić się w atmosa. 

Bardziej interesuje mnie dobre 5:1 i stereo na posiadanych magnatach. Dodatkowo chciałbym do ampli dokupić odtwarzacz CD.

Przejadę się zobaczyć i posłuchać Denona , póki co stawiam na Yamahę . mogę dołożyć do wyższego modelu.

Pozdrawiam

Napisano

No stereo to nie. bo to jednak kino.

wybierająć 4A zamykasz sie na rozbudowe Atmos na zawsze.

Idąć w górę 6A moim zdanie mwarto ale jego nie ma na naszym rynku.

Więc tu trzeba by wybrać Onkyo 6100/ 7100

Ta Yamaha gra na prawdę fajnie.

I pasuje pod Magnaty Supreme.

Piotrek