rosk Napisano 17 lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 "Kilka dni zabawy z nową zabawką i już wiem, że tryb direct działa tylko z wejściami analogowymi czyli np. CD." To akurat jest napisane w instrukcji do arcama. Wiem że nikt nie lubi czytać instrukcji ale czasami warto;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Mądry Napisano 17 lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 (edytowany) Czy ktoś z was ma w systemie 5.1.2 lub 5.2.2 podpiętego arcama? w/g instrukcji jest to mopżliwe: modele AVR10, AVR20, AVR30, AVR40 umożliwiają podłączenie do 16 kolumn głośnikowych. AV40 wymaga zewnętrznych wzmacniaczy mocy dla każdego kanału. AVR10, AVR20, AVR30 posiadają 7 końcówek mocy, z czego 5 odpowiada kanałom: przednim lewym, centralnym, przednim prawym, efektowym lewym, efektowym prawym. 2 pozostałe przypisać można do: • bi-ampingu kanałów przedniego lewego i prawego; • kanałów: efektowego tylnego lewego i efektowego tylnego prawego; • kanałów górnego prawego i górnego lewego (Height 1); • kanałów prawego i lewego strefy 2. Dopytuje się, ponieważ w jednym sklepie powiedziano mi, że tylko przez dodatkowa końcówkę mocy mogę mieć podpięte głośniki atmos. a instrukcji tego nie wyklucza, Edytowano 17 lutego 2023 przez Artur Mądry Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gie-de Napisano 17 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 Z tyłu amplitunera masz wyjścia końcówki mocy oznaczone ZONE2 RHEIGHT1 R SBR i ZONE2 RHEIGHT1 L SBR, które odpowiadają za tylnie sufitowe głośniki czyli atmosy lub można je przyporządkować do bi-ampingu bądź strefy 2. To czy te wyjścia pracują jako atmos, bi-amping czy strefa 2 ustawia się w menu amplitunera. Pozostałe wejścia są pre-amp do których potrzebne są dodatkowe zewnętrzne końcówki mocy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Mądry Napisano 17 lutego 2023 Udostępnij Napisano 17 lutego 2023 dzięki, pogrzebię dzisiaj po pracy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Mądry Napisano 18 lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 lutego 2023 Panowie wszystko działa, dzięki za pomoc. Polecam ustawienia przez komputer -znacznie ułatwia temat. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 lutego 2023 Udostępnij Napisano 20 lutego 2023 nie no zdecydowanie tak. Na wyświetlaczu jest to małe a menu ekranowe nie istnieje Praktycznie. To zostało tak ustawione aby go przez kompa stroić. Skoro i tak do Diraca Ci potrzebny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Mądry Napisano 20 lutego 2023 Udostępnij Napisano 20 lutego 2023 teraz tylko pozostało czekać na skończenie pokoju. Dirac bawiłem się na onkyo - nie powinno być problemu na arcam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gie-de Napisano 20 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2023 @Piotr Sonido Mając z przodu Heco mythos 700 warto dopłacać do Monitor audio silver 7g FX (ewentualnie silver 6g) czy wystarczy Monitor audio bronze 6g FX? 2290 zł kontra 4090 zł (6g 2990 - 3490zł) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 lutego 2023 Udostępnij Napisano 21 lutego 2023 22 godziny temu, Gie-de napisał: @Piotr Sonido Mając z przodu Heco mythos 700 warto dopłacać do Monitor audio silver 7g FX (ewentualnie silver 6g) czy wystarczy Monitor audio bronze 6g FX? 2290 zł kontra 4090 zł (6g 2990 - 3490zł) niestety nie pamiętam brzmienia Mythos. Słuchałem je kiedyś w komisie ale nie pamiętam czy one grają jak Celany czy jak Aleva. Bronze to granie bardziej rockowe. Takie do przodu, rozrywkowe. Przy tym nie kłujące. Z kolei Silver to konstrukcja znacznie równiejsza. Dokładna ale liniowa. Trochę inny typ grania. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gie-de Napisano 22 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 Kupiłem Monitor audio silver 7g FX i teraz mam kolejny problem, a mianowicie czy dać je na boczne ściany czy na tylną, ale to już temat na inny wątek. Tu chyba już wszystko zostało powiedziane. Amplituner wybrany, kupiony i jestem mega zadowolony. Bardzo wszystkim dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 I tak i tak przy tych kolumnach będzie dobrze. Przymierz ja na chwile i zobaczysz. niech ci je ktoś trzyma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts