bosyk Napisano 21 lutego 2023 Udostępnij Napisano 21 lutego 2023 Witam Przymierzam się do zakupu 2x komuna i amplituner do 4000zl znalazłem coś takiego i chciałem poznać opinie bardziej doświadczonej publiki Amplituner ONKYO TX-8220S Yamaha R-S202D PIONEER SX-10AE Tutaj nie wiem który w sumie wybrać Kolumny Pylon Audio Pearl 27 salon 20m2 Dzieki za każda poradę z góry Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 Kolumny mogą być choć z uzywek da się lepiej. Amplitunery słabe. Muszą być nowe i czy koniecznie ampli a nie np wzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosyk Napisano 22 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 (edytowany) Hejka Wolałbym nowe rzeczy Poczytałem trochę na temat Amplitunerów ONKYO TX-8220S -> według manula ma obsługę 4ohm kolumny jak jest podłączona 1 para i w setup można zmienić Yamaha R-S202D -> nie ma obsługi 4ohm kolum PIONEER SX-10AE -tutaj niby tez jest ale chyba wole ONKYO . Słabe znaczy maja za mało mocy czy jakoś ich wykonania w środku jest mizerna, sprzęt głownie do tv /muzyki Jesli wzmacniacz to który byś polecił? Pozdrawiam Edytowano 22 lutego 2023 przez bosyk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 Witam, Zastanowiłbym się nad wzmacniaczem, który zagra w mojej ocenie dynamiczniej niż podstawowe amplitunery. Warto rozważyć parę modeli, Cambridge Audio AXA35,Topping MX5 mini wzmacniacz, który jest bardzo niepozorny, ciepło grający muzykalny. Ewentualnie trochę droższy, ale warty swojej ceny Rega Brio. Wszystko zależy jakiej sygnatury brzmienia szukamy. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ketrab78 Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 (edytowany) A ta Rega Brio gra ciepło? Jak odtwarza dolne pasmo w stosunku do średnicy i góry? Że swojej strony polecam Xindaka a06 New Edition gra ciepło, muzykalnie i nie męczy natarczywością wysokich tonów, które lekko zaokrągla. Edytowano 22 lutego 2023 przez Ketrab78 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosyk Napisano 22 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 a pytanie z innej beczki Znalazłem taki zestaw na www.Q21.pl https://www.q21.pl/cambridge-audio-axr100-wilson-raptor-7.html Myślicie ze to będzie lepiej grało niż to co ja podałem wyżej Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts