przemeklbn Napisano 27 lutego 2023 Udostępnij Napisano 27 lutego 2023 Ja mam FXy jeszcze niżej - podstawa na wysokości 90cm. W końcu to ma być dolna warstwa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 Tak na tej bocznej scianie jest ok. Tu nie ma co kombinowac. Co do Atmosów jednak to znowu podobna historia była w innym wątku. Niby powinni być w linii frontów Ale u Ciebie "scena" z przodu jest dużo wezsza. Dał bym zatem nieco weżej niż surroundy ( ale raczej nie w linii frontów) nad kolanami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gie-de Napisano 28 lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 3 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Dał bym zatem nieco weżej niż surroundy ( ale raczej nie w linii frontów) nad kolanami. Dzięki, tak zrobię. A jakieś sugestie co do modelu kolumn atmosowych? W jakimś wątku czytałem, że ktoś dał na sufit heco ambient 11f przyczepiając na magnesy neodymowe. A może jest lepsza opcja? Przy kalibracji dirac nie wgrałem pliku kalibrującego mikrofon - może dlatego taki słaby efekt. Nawet moja córka po wyłączeniu filtra stwierdziła: O... tatuś zostaw tak, teraz jest dużo lepszy dźwięk. hahaha Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 lutego 2023 Udostępnij Napisano 28 lutego 2023 26 minut temu, Gie-de napisał: Dzięki, tak zrobię. A jakieś sugestie co do modelu kolumn atmosowych? W jakimś wątku czytałem, że ktoś dał na sufit heco ambient 11f przyczepiając na magnesy neodymowe. A może jest lepsza opcja? Przy kalibracji dirac nie wgrałem pliku kalibrującego mikrofon - może dlatego taki słaby efekt. Nawet moja córka po wyłączeniu filtra stwierdziła: O... tatuś zostaw tak, teraz jest dużo lepszy dźwięk. hahaha Przy Diracu nie robi się tego jak w Audyssey. Warto przeczytać FAQ, instrukcję itp. Tak mozna dać takie 11F wtedy masz bez ingerencji w sufit. KEF też ma takie płaskie, Monitor Audio albo Klipsch 140/240D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts