Palmos Napisano 2 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 Ok 👍 Zdjęcia headshella masz wstawione właśnie w tym temacie. Ale widzę że jest mniej więcej jak u ciebie Mój kolega ma gramofon audiotechnii i tam patrzeliśmy z góry. Ale jak odda mi szablon to sprawdzę z boku. A gdzie kupić ten szablon z drugiego Twojego zdjęcia? W moim bernardzie tego nie ustawie Ale chociaż sprawdzę no i będzie na przyszłość. Dnia 12.03.2023 o 13:06, Palmos napisał: Dzięki kolego @Chilli Rzeczywiście u mnie ten dzubek jest na dole. Co więc w takiej sytuacji? Zaznaczam że nie jestem pewien czy taka igła jest prawidłowa. Ponad 20 lat temu oryginalna się uszkodziła i kupiłem drugą ale nie pamiętam czy taką samą? Czy można jakoś sprawdzić jaka powinna być oryginalna np po numerze seryjnym gramofonu itp? Ten jest mój Oczywiście teraz ma inną wkładkę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 31 minut temu, Palmos napisał: A gdzie kupić ten szablon z drugiego Twojego zdjęcia? Ten szablon kupiłem z ebay-a . Jest tam człowiek który robi szablony do starych drapaków. Sprawdziłem , do Bernarda nie ma. Ale zwykły , nawet Ortofona powinien wystarczyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 2 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 Dzięki Jakby Ci się rzucił jakiś namiar na ofertę na taki szablon pasujący do Bernarda daj znać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 2 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 https://rcm.com.pl/images/szablon.pdf Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 2 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2023 8 minut temu, Highlander_now napisał: https://rcm.com.pl/images/szablon.pdf Dzięki. Przyda się. Porównam z moim szablonem. A skąd wziąć/ jak ustawić czy igła jest prostopadłe do płyty? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 3 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2023 10 godzin temu, Palmos napisał: Dzięki. Przyda się. Porównam z moim szablonem. A skąd wziąć/ jak ustawić czy igła jest prostopadłe do płyty? Są do tego przeźroczyste szablony. Pokazane w tym wątku np. przez @tomek4446. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2023 11 godzin temu, Palmos napisał: A skąd wziąć/ jak ustawić czy igła jest prostopadłe do płyty? Najprościej ? Lusterkiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 3 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2023 5 godzin temu, tomek4446 napisał: Najprościej ? Lusterkiem. No właśnie tą metodę widziałem w internecie i tak właśnie robiłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts