bolsfanwk Napisano 7 marca 2023 Udostępnij Napisano 7 marca 2023 Dzień Dobry miłośnicy Audio Chciałem prosić o poradę. Czy mogę podłączyć nowoczesny telewizor Hisence ze starym kinem domowym ? 1. Telewizor posiada złącze Digital Audio OUT 2. Kino domowe posiada Optical IN Line 2 audio Czy te złącza to to samo ? chodzi o odbieranie dźwięku w głośnikach z kina domowego. Babka kupiła dziadkowi nowy telewizor. Stary po 10 latach umarł, dziadek teraz chodzi schorowany że dźwięku brak, kina domowego nie wyrzuci bo porządne i taka historia Wcześniej stary TV podłączony był tym szerokim scart-em czy jakoś tak... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 marca 2023 Udostępnij Napisano 7 marca 2023 Tak, po optyku pójdzie bezproblemowo TV Hisense jednak nie zawsze chwytają czy optyk jest podłączony, być może trzeba będzie przełączyć wyjście audio w ustawieniach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolsfanwk Napisano 7 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 marca 2023 Dziękuję za odpowiedź. Kabel zamówiłem na allegro czyli w środę-czwartek jadę montować a i przy okazji na ciasto Fajnego tygodnia ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts