alek2702 Napisano 15 marca 2023 Udostępnij Napisano 15 marca 2023 Witam! Gorąca prośba do forumowiczów o dobranie czegoś cenowo i brzmieniowo zbliżonego do Magnat Shadow 207, z których póki co jestem zadowolony i posłużą za front w zestawie 5.1.4. Pokój ca. 30 m2. Do wymiany centralny i monitory, do tego 4 sufitowe i ewentualnie sugestia ampli (póki co gra to na podstawowym 5.1.2 Sony). Wiem, że kilka lat temu Shadow miał całą serię do KD, ale z tego co widzę na dziś już trudno dostępne. Dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 marca 2023 Udostępnij Napisano 15 marca 2023 Cześć, jakim budżetem dysponujesz na kolumny i wzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alek2702 Napisano 15 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, Q21 napisał: Cześć, jakim budżetem dysponujesz na kolumny i wzmacniacz? Cześć! Jak chodzi o kolumny to trzymałbym się orientacyjnie pułapu tych Shadow 207, które mam, więc na centralny ok 1k, a monitory 500-700 sztuka. Bardziej niż na jakiejś konkretnej kwocie zależy mi na wbiciu się w podobny stosunek jakość/cena, co te Magnaty, tym bardziej że nie mam pojęcia ile obecnie kosztują podobne budżetowe konstrukcje. Wzmacniacz celowałbym w 5-7k, jeśli w tej cenie są już sensowne 5.1.4. Edytowano 15 marca 2023 przez alek2702 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 marca 2023 Udostępnij Napisano 16 marca 2023 Jeśli nowe to ELAC Masz B5.2 albo Center z tej samej linii Albo Tempusy one graja podobnie, nie dokładnie tak samo ale tez będa pasowac. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alek2702 Napisano 16 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2023 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Jeśli nowe to ELAC Masz B5.2 albo Center z tej samej linii Albo Tempusy one graja podobnie, nie dokładnie tak samo ale tez będa pasowac. Piotrek Dziękuję! Jak chodzi o Magnata, patrzeć na centralne porównywalne cenowo do Elaca, czy można brać Tempus 22 do zestawu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 marca 2023 Udostępnij Napisano 20 marca 2023 Obie odpowiedzi są poprawne. Osobiście na centralce bym nie oszczędzał, bo zawsze możesz dokupić wyższej klasy fronty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 marca 2023 Udostępnij Napisano 21 marca 2023 Dnia 16.03.2023 o 13:06, alek2702 napisał: Dziękuję! Jak chodzi o Magnata, patrzeć na centralne porównywalne cenowo do Elaca, czy można brać Tempus 22 do zestawu? Jak mówie tu oba modele będa pasować. ELAC z serii Debut ma dobry centralny i będzie pasował. Tempus także. Weź ten który bardziej Ci pasuje z wyglądu. Tu nie ma złej odpowiedzi. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts