Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień doby, potrzebuję pomocy przy zakupię mobilnego wzmacniacza słuchawkowego. W ostatnim czasie więcej muzyki słucham na wyjazdach podpięty słuchawkami pod laptopa lub na telefonie. Zaznaczę też, że nie jestem audiofilem i budżet jaki chce przeznaczyć na zakup urządzenia nie powala i świadomy jetem tego, że fajerwerków nie będzie. Zależy mi na poprawie jakości dźwięku. Trochę poszukałem i poczytałem i znalazłem następujące urządzenia:

Audioquest DragonFly Red

iBasso DC04 Pro

urządzenie chciałbym podpinać w zależności od potrzeby laptop/telefon. Ważne jest też aby nie miało wbudowanej baterii tylko jak powyższe modele czerpało energię ze źródła dźwięku.

Tak więc proszę o pomoc i propozycje jeżeli będzie lepsze rozwiązanie.

Z góry dziękuje.

Napisano
6 minut temu, toter86 napisał:

Z wbudowanymi bateriami to rożnie bywa. Obmawiam się, że szybko będzie tracić wydajność czasy pracy. Zapomniałem wspomnieć o budżecie 700zł +/- 200zł

Bywa roznie. Rozwiazanie, ktore bym polecil, bo je z reguly polecam do takich zastosowan, to Qudelix 5K, a tu po pierwsze przy polaczeniu z usb urzadzenie jest zasilane z portu, a po drugie mozna zupelnie wylaczyc ladowanie baterii. Wyglada to tak:

image.png.b24745c8756b2c0e33fababeeee0ad53.png

Napisano

Z urządzeń bez baterii nie jest wiele mobilnych opcji. Warto rozważyć FiiO K3s, można też zaczekać na FiiO KA5 - nowsza i mocniejsza wersja KA3. Prawdopodobnie zagra podobnie do K3s, czyli raczej chłodno i technicznie. Z urządzeń bardziej dynamicznych, żywiej grających jest FiiO BTR5, które w trybie samochodowym zadziała tak jak Qudelix 5K. 

Jeśli zrezygnujesz z wymogu braku baterii, to warto zwrócić uwagę na iFi Go Blu oraz Hip-Dac 2. Granie naturalne, nasycone na średnicy, dość miękkie. Zdecydowanie da się je polubić :)