Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 minutę temu, J4Z napisał:

xDDD

To ty polecasz, bo czytałeś, mówisz? xD

tutaj to był akurat przykład co "ludzie mówią" ale słuchałem nowego modelu RXA8a . Więc najwyższego z tej serii i nie czułem z kolumnami właśnie Focala (Aria 948) ostrości.

Napisano
9 godzin temu, Miras23 napisał:

Słuchaliście tych nowych amplitunerów do kina z Chorą i Arią? W necie są różne opinie na ten temat. Znalazłem na zagranicznych,

że nowe ampli są łagodniejsze a niż poprzednie modele

Ok, są. Ale to nie jest przeskok w druga stronę. A Chora jest ostra jak żyleta. Mozna sobie zrobić krzywdę.

9 godzin temu, Miras23 napisał:

tutaj to był akurat przykład co "ludzie mówią" ale słuchałem nowego modelu RXA8a . Więc najwyższego z tej serii i nie czułem z kolumnami właśnie Focala (Aria 948) ostrości.

A gdzie go słuchałeś z Focalami Aria?

No nie ja bym go jednak nie łączył z Focalem. Jak lubię Yamahę i sam bym ją wybrał tak nie do Focali.

Napisano
Dnia 24.03.2023 o 07:11, Piotr Sonido napisał:

Ok, są. Ale to nie jest przeskok w druga stronę. A Chora jest ostra jak żyleta. Mozna sobie zrobić krzywdę.

A gdzie go słuchałeś z Focalami Aria?

No nie ja bym go jednak nie łączył z Focalem. Jak lubię Yamahę i sam bym ją wybrał tak nie do Focali.

u jednego z dilerów w Polsce centralnej :)

Kto co lubi, ja po prostu wyraziłem swoją opinię. Nie każdy tu słuchał nowych kinówek, więc nie każdy wie jak zmieniła się sygnatura tych amplitunerów.

Napisano
Dnia 25.03.2023 o 20:33, Miras23 napisał:

u jednego z dilerów w Polsce centralnej :)

Kto co lubi, ja po prostu wyraziłem swoją opinię. Nie każdy tu słuchał nowych kinówek, więc nie każdy wie jak zmieniła się sygnatura tych amplitunerów.

No to słuchałeś pewni w Topie czyli nie z Focalami.

No umówmy się to nie jest zmiana o 180stopni.

To nie jest brzmienie Denona teraz.

Niech się trzymają swoje brzmienia i nie przejmują tym że do Focala nie pasuje :P

Piotrek

Napisano
Dnia 27.03.2023 o 09:20, Piotr Sonido napisał:

No to słuchałeś pewni w Topie czyli nie z Focalami.

No umówmy się to nie jest zmiana o 180stopni.

To nie jest brzmienie Denona teraz.

Niech się trzymają swoje brzmienia i nie przejmują tym że do Focala nie pasuje :P

Piotrek

Piotr,

No wiem co słuchałem i gdzie. To nie było w Topie :)

Słuchaj, jak Tobie Yamaha nie leży to spoko, według mnie Denon jest jaśniejszy w stosunku do niej, i wiem po sobie, że ja z nim bym za długo nie wytrzymał.

Napisano
Dnia 28.03.2023 o 15:12, Miras23 napisał:

Piotr,

No wiem co słuchałem i gdzie. To nie było w Topie :)

Słuchaj, jak Tobie Yamaha nie leży to spoko, według mnie Denon jest jaśniejszy w stosunku do niej, i wiem po sobie, że ja z nim bym za długo nie wytrzymał.

nie ma takiej możliwości. Od kąd tu rozmawiamy kilka lat. Nikt nie okreslił tak brzmienia oprócz Ciebie.

Szczerze jak lubię yamahe i ich amplitunery kina i przez lolkiem broniłem ich bardzo dlugo tak absolutnie nie są ciemniejsze o Denona.

To granie zdecydowanie po jaśniejszej stronie. Bardziej przestrzenne.

I mówie. Jesteś jedyną osobą która tak uważa. Zastanawiam się czemu? Czy to faktycznie tak odbierasz? To wtedy coś ze słuchem, albo po prostu nie sprawdziłeś a piszesz.

Pozdrawiam

Piotrek