Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam forumowiczów,

Szukam dla siebie zestawu stereo składającego się z kolumn i wzmacniacza do max 5500 zł. 

Moje pomieszczenie to salon z kuchnią o powierzchni około 26 m2. Zdjęcie z wymiarami dołączam poniżej.

https://ibb.co/87vRVYs

Co do moich założeń:

• Chciałbym zestaw podłączyć do TV
  • W przyszłości chciałbym dokupić gramofon i pewnie sporo słuchałbym winyli. 
  • Zestaw musi pozwalać na odsłuch z serwisów streamingowych jak apple music i spotify - jeśli potrzeba zewnętrznego streamera to też musi się zamknąć w zakładanej kwocie.
  • Nie ma dla mnie znaczenia czy kolumny podstawkowe czy podłogowe, o ile nagłośnią odpowiednio pomieszczenie.
  • Muzyka jakiej słucham to: Pink Floyd, RATM, RHCP, Kult, Metallica, Nirvana, The Doors - generalnie rockowa, trochę elektroniki. Żona słucha też popu: Kwiat Jabłoni, Podsiadło, Zawiałow, itp. 
  • Nie lubię dudniącego, niekontrolwoanego basu, fajnie jakby schodził nisko, ale był dynamiczny - taki "punchy" - nie wiem jak to dobrze opisać.
  • Mieszkanie w bloku więc więcej słuchania na średniej głośności niż na wysokiej. 
  • Z dodatkowych mniej kluczowych spraw - jeśli głośniki byłby białe to super, ale nie jest to must have, mogą też być czarne. 
  • Jestem gotowy na zakup, więc nie jest to tylko wstępne rozeznanie. 

Sprzęt używany / outlet również może wchodzić w grę.