grzegorzkos Napisano 6 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2023 Cześć, mam zamiar wymienić głośniki w kinie domowym zastanawiam się nad takim zestawem 5.1 : JBL Stage A170 lub A180 JBL Stage A120 JBL Stage A125C JBL Stage A120p Amplituner Denon X3100W - już posiadam Co sadzicie o takim zestawie głośników ? czytałem ze graja spoko w tej polce cenowej 6-7 tys. 90 % to filmy w salonie 25m 2 ( tyle ma miejsce w którym są rozmieszczone głośniki ) całości około 35m2 ma ktoś może ? może jakieś inne propozycje w granicach 6-7 tys. ? dzięki :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2023 Cześć, warto rozważyć dodatkowo zestawy od Heco, Q Acoustics, Monitor Audio Bronze, czy też Klipscha. Jako subwoofer warto rozważyć Klipsch R-120SW, Wharfedale WH-D8, czy też Heco Aurora 30A - zależnie od pozostałego budżetu. Kilka różnych brzmień, każde lubiane, ale przez różnych ludzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2023 Fajne kolumny. Bezpośredni konkurent dla Heco Aurora 700. nieco bardziej otwarty w górze pasma. W tej cenie masz jeszcze wąskie Acoustic energy AE 120 QAcustic 3050i, Bronze 200. I to wpsarł bym REL HT 1205. Może przy całym zakupie koledzy dadza jakąś lepszą cene. To jednak znacznie lepszy sub. Słuchałeś JBL? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkos Napisano 7 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2023 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Słuchałeś JBL? Niestety nie, ale mam zamiar, tylko zastanawiam się nad alternatywa i czy usłyszę różnice pomiędzy JBL a np. Heco moje ucho chyba nie odbiega za bardzo od większości ludzi na świecie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Staniszewski Napisano 7 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2023 Ja jestem bardzo zadowolony z zestawu 5.1 serii ES z Onkyo tx-nr708. Stage są raczej wyżej wiec jeśli lubisz dobre efekty w gwiezdnych wojnach, to mój zestaw super się sprawdzał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkos Napisano 10 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2023 A ktoś z forum posiada Stage i może podzielić się wrażeniami ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2023 Dnia 7.04.2023 o 11:40, grzegorzkos napisał: Niestety nie, ale mam zamiar, tylko zastanawiam się nad alternatywa i czy usłyszę różnice pomiędzy JBL a np. Heco moje ucho chyba nie odbiega za bardzo od większości ludzi na świecie Stage gra podobnie. Nie identycznie ale to podobny produkt. Dnia 7.04.2023 o 12:05, Robert Staniszewski napisał: Stage są raczej wyżej wiec jeśli lubisz dobre efekty w gwiezdnych wojnach, to mój zestaw super się sprawdzał. Są nowsze. Inne. Ale nie wyżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts