Lucjusz Napisano 17 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2023 Witam, zastanawiam się nad zmianą amplitunera. Mam obecnie stary zestaw: Onkyo TX-SR608 + Klipsch Synergy F3-c10-B2. Czy zmiana amplitunera na Denon AVR-X2800H DAB do dobry pomysł? Sprzętu używam do oglądania filmów i grania na PS5. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2023 Cześć, na pewno Denon jest znacznie nowocześniejszym sprzętem. Ma wszystkie funkcje potrzebne do konsoli i brzmi całkiem nieźle. Głośniki jednak masz dobrej klasy, a dodatkowo przemyślałbym Pioneer VSX-LX305. To też bardzo dobry amplituner kina domowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjusz Napisano 18 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 11 godzin temu, Q21 napisał: Cześć, na pewno Denon jest znacznie nowocześniejszym sprzętem. Ma wszystkie funkcje potrzebne do konsoli i brzmi całkiem nieźle. Głośniki jednak masz dobrej klasy, a dodatkowo przemyślałbym Pioneer VSX-LX305. To też bardzo dobry amplituner kina domowego. Cześć, dzięki za podpowiedź. Opłaca się dokładać 1000 zł do Pioneer? Nie ukrywam, że zakładałem wydatek maksymalnie w okolicach 4500 zł. Jeżeli różnica w jakości byłaby odczuwalna to mógłbym dołożyć. Jest jeszcze jakaś alternatywa dla Demona? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 Brzmienie będzie na tym samym poziomie. Zyskasz tylko na funkcjach. Powiedział bym nawet że 608 grał ciekawiej z tymi Klispchami niż Denon. Ale co kto woli. Wykorzystujesz przesył przez amplituner? Pioneer ma lepszą kalibrację i zagra dźwiękiem jak obecny 608 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 2 godziny temu, Lucjusz napisał: Jest jeszcze jakaś alternatywa dla Demona? W tym samym budżecie wiele ich nie ma obecnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjusz Napisano 18 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 12 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Brzmienie będzie na tym samym poziomie. Zyskasz tylko na funkcjach. Powiedział bym nawet że 608 grał ciekawiej z tymi Klispchami niż Denon. Ale co kto woli. Wykorzystujesz przesył przez amplituner? Pioneer ma lepszą kalibrację i zagra dźwiękiem jak obecny 608 Mam podpięte PS5 do TV, a dźwięk idzie do amplitunera przez TV. Filmy oglądam z aplikacji w TV. 10 godzin temu, Q21 napisał: W tym samym budżecie wiele ich nie ma obecnie. Rozumiem, że na jakości dzięki za dużo nie zyskam w porównaniu do mojego Onkyo? Myślałem, że jak kupię nowy amplituner z Atmos itp. to różnica będzie odczuwalna? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2023 Zależy od tego, co rozumiesz przez dużo. Dobrze byłoby go posłuchać i porównać na własne uszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjusz Napisano 19 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2023 (edytowany) 8 godzin temu, Q21 napisał: Zależy od tego, co rozumiesz przez dużo. Dobrze byłoby go posłuchać i porównać na własne uszy. Fakt, "dużo" jest subiektywne. To zapytam inaczej. Nie poczuje różnicy w grach i filmach z Dolby Atmos? Edytowano 19 kwietnia 2023 przez Lucjusz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2023 10 godzin temu, Lucjusz napisał: Mam podpięte PS5 do TV, a dźwięk idzie do amplitunera przez TV. Filmy oglądam z aplikacji w TV. No to za wiele ci to nie zmieni w takim razie. 10 godzin temu, Lucjusz napisał: Rozumiem, że na jakości dzięki za dużo nie zyskam w porównaniu do mojego Onkyo? Myślałem, że jak kupię nowy amplituner z Atmos itp. to różnica będzie odczuwalna? Na jakości nie zyskasz nic. No chyba że zamontujesz Atmosy tak jak nalezy to uzyskasz szersze pasmo kinowe. 16 minut temu, Lucjusz napisał: Nie poczuje różnicy w grach i filmach z Dolby Atmos? Jak je prawidłowo rozłożysz to tak. W sensie na suficie a nie odbijane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjusz Napisano 19 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2023 11 godzin temu, Piotr Sonido napisał: No to za wiele ci to nie zmieni w takim razie. Na jakości nie zyskasz nic. No chyba że zamontujesz Atmosy tak jak nalezy to uzyskasz szersze pasmo kinowe. Jak je prawidłowo rozłożysz to tak. W sensie na suficie a nie odbijane. Dzięki. Wychodzi na to, że w moim przypadku zmiana amplitunera nie ma sensu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2023 Dnia 19.04.2023 o 19:38, Lucjusz napisał: w moim przypadku zmiana amplitunera nie ma sensu. No chyba że zmienią Ci się potrzeby funkcyjne. W innym wypadku kalkulacja słaba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts