il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 8 minut temu, misiekx napisał: W jednym i drugim polecili TCL lub Hisense. Moja córka kupiła TCL. 9 minut temu, tomek4446 napisał: Znaczy też Twojej. Mojej??? Nie jestem właścicielem żadnego europejskiego koncernu. Co najwyżej - jestem ofiarą ich pazerności. Odpisz, cytując
michaudio Napisano 8 minut temu Napisano 8 minut temu Panowie, po co te napinki? Chińczycy skolonizują Europę ekonomicznie, napływ ludzi z całego świata do Europy spowoduje marginalizację samych Europejczyków. Kiedyś Europa długo bogaciła się wyzyskując inne kontynenty jak leci. Z Australii zrobiono kolonię karną, przy okazji "hojnie" karząc mieszkańców, krwawy wyzysk Afryki i Ameryki południowej przyniósł sporo złota, diamentów. W Ameryce północnej, Europejczycy zagonili rdzennych Amerykanów do rezerwatów. Azjaci też dobrze pamiętają rządy kolonialne. Teraz przyszedł czas, kiedy Europa poczuje jak to jest być skolonizowanym na każdym poziomie. To taka karma z opóźnionym zapłonem. I żadne pokrzykiwania tego już nie zmienią. Europa pada ofiarą chciwości, która dobija wszystko, pogarszając stopniowo kolejne dziedziny życia społecznego. Demografia leży, społeczeństwo się starzeje. Więc cieszmy się tanimi chińskimi autami na wypasie, bal na Euro-Titanicu trwa w najlepsze... Odpisz, cytując
Recommended Posts