Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
31 minut temu, marcinmarcin napisał:

Po przetestowaniu różnych opcji mconnect po upnp do maliny daje najlepszy (dla mnie subiektywnie) dźwięk 👍

Ja używam rHEOS. Wykorzystuje UPnP i również mam wrażenie że Marantz zyskał wiele. Najgorzej wypada Roon po AirPlay (tu nawet HEOS wypada lepiej).

• 3 weeks later...
Napisano

Mam ten sam problem. Zauważyłem, że problem dotyczy wyłącznie odtwarzania playlist stworzonych przeze mnie. Playlisty publicznie i stworzone przez Tidal oraz pozostałe odtwarzanie działa poprawnie.

Napisano

Witajcie. Mam problem od niedawna z apką Heos( chyba po ostatniej aktualizacji). Nie mogę odtwarzać playlist stworzonych prze ze mnie (serwer konta heos -niedostępny) Wczesniej działało wszystko OK.

W swoje albumy i utwory wchodzę i  wszystko działa tylko na playlistach nie działa. Nie pomaga reinstal heosa ani wylogowanie i zalogowanie na Tidala tego w aplikacji Heos. W tidalu na telefonie i komputerze wszystko dziala. Tylko na Heosie problem. Macie jakieś pomysły? A gdzie można taki problem zgłosić ? Na stronie denona w pl czy gdzie ? 

Napisano

Denon DNP-800NE też przestał odtwarzać moje playlisty Tidal przez HEOS. Żadne przelogowania nie pomagają. Heos wyświetla "Serwer konta HEOS jest niedostępny". Denon ma najnowszy firmware. Kicha, bo u mnie to jedyna metoda odtwarzania muzyki :/

Napisano
8 godzin temu, Krzysztof Zachorki napisał:

Heos App ver. 2.98.440. Denon AVR-X1600H ver. 2.98.451.  Czyli się różnią?  A zaktualizować się nie da bo pisze że wszystko aktualne ! 

No bo urządzenie straciło wsparcie :/ Możesz już nie miec więcej aktualizacji.

No umówmy się Heos wymaga odświeżenia. Nie kolejnej łatki. Tylko nowej edycji.

Napisano
12 godzin temu, Krzysztof Zachorki napisał:

Czyli nic się nie da zrobić ew. czekać na nowe update może coś poprawi? Ciekawe od czego to zależy , że u was działa a u mnie np. nie ? Chyba jestem jakiś gorszy sort!

A gdzie można taki problem zgłosić ? Na stronie denona czy w apce Heos ?

Na moim DNP-800 wszystko działa, ale mam tylko parę playlist.
Chyba trzeba czekać, chociaż zgłosić też - im więcej zgłoszeń, tym szybciej rozwiążą. Zgłoszenia już są np. https://www.reddit.com/r/heos/comments/12u20p7/heos_account_server_is_not_available_error_for/

Jako obejście Denon proponuje BT, ale chyba lepiej skorzystać z mConnect.

Napisano
20 godzin temu, Krzysztof Zachorki napisał:

Czyli nic się nie da zrobić ew. czekać na nowe update może coś poprawi? Ciekawe od czego to zależy , że u was działa a u mnie np. nie ? Chyba jestem jakiś gorszy sort!

A gdzie można taki problem zgłosić ? Na stronie denona czy w apce Heos ?

Zamiast Heosa spróbuj apki Mconnect.Ja zawsze w ten sposób puszczam swoje playlisty(z Tidala) na Marantzu.Na początek ściągnij darmową wersję Lite.

Napisano

Udało mi się uruchomić moje playlisty w HEOS "Stworzone przeze mnie", przerzucając je do "Ulubiony".

IMG_20230806_161613.jpg.e40a6abadf94e981405a6e11cf4ccefa.jpg

W telefonie zainstalowałem darmowy BubbleUPnP, zalogowałem się w nim na swojego Tidala, wszedłem do My Favorite Playlists, przy każdej playliście kliknąłem w 3 kropki i wybrałem Add to TIDAL favorites.

IMG_20230806_161723.jpg.607cc0720fba99fc396fe6575091e8ef.jpg

Po tym mogę wybierać w HEOSie swoje playlisty z "Ulubiony".

IMG_20230806_161613.jpg.e40a6abadf94e981405a6e11cf4ccefa.jpg