Luke1988 Napisano 22 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2023 Witam, mój komputer padł po dobrych paru latach i postanowiłem że będę składał coś nowego. Nie będę miał głośników komputerowych więc potrzebuję daca zamiast karty dźwiękowej. Potrzebuję coś na usb z wyjściem na słuchawki i na mikrofon, do 400zł. Audiofilem nie jestem... Gdyby Fiio e10k miał wyjście na mikrofon to bym wybrał jego... ale nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Kalifornia Napisano 23 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2023 Proponuję sound Blaster X-Fi HD. Świetna zewnetrzna karta. Do 400 PLN na pewno kupisz. Co jakiś czas pojawiają się używki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke1988 Napisano 23 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2023 A coś nowego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 23 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2023 (edytowany) Bez sensu szukać przetwornika z dziurką na mikrofon. Są w ogóle takie? Po mojemu wtedy bardziej musi to być po prostu karta dźwiękowa USB. Nie wystarczy Ci zwykłe wejście jack we wbudowanej karcie dźwiękowej w PC? Zresztą i tak większość popularnych mikrofonów pojemnościowych do komputera ma teraz przewód USB. Na Twoim miejscu skupiłbym się na klasycznym DAC/AMP pod słuchawki. Edytowano 23 kwietnia 2023 przez lpomis 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke1988 Napisano 23 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2023 No w sumie ok, mikrofon do integry a dac zwykły jakiś, czyli może być ten e10k? Czy do 400zl coś lepszego jest? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke1988 Napisano 23 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2023 A może Audiotrak prodigy cube lub uNostromo v7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 23 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2023 Zerknij tutaj. Temat ma kilka dni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke1988 Napisano 23 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2023 Czyli jak pisałem fiio e10k może być, a te co wrzuciłem to nie mają wzmacniacza słuchawkowego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke1988 Napisano 25 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 Jakie masz słuchawki? W tym budżecie dużego wyboru nie ma, spojrzałbym głównie na iFi Audio Uno. https://www.q21.pl/ifi-audio-uno.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke1988 Napisano 25 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 Dt990 pro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2023 W takim razie iFi Uno lub dopłata do iFi Zen Air DAC. Ma więcej mocy, a DT990 Pro nie jest aż tak łatwo wysterować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke1988 Napisano 26 kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 To 100zł warto dopłacić jeśli nie jestem audiofilem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2023 Moim zdaniem tak, różnica powinna być spora pomiędzy nimi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geforc Napisano 24 maja 2023 Udostępnij Napisano 24 maja 2023 Witam ponownie, kupiłem tego ifi audio uno i używam, jest ok ale mam chyba problem, czasami przy przeglądaniu internetu, jest w słuchawkach takie delikatne pukanie, wydaje mi się że najcześciej jak zmieniam stronę internetową, raz jest to mocniejsze, raz słabsze, raz w ogóle nie ma... sprawdzałem na drugich słuchawkach Shure Se215 i jest to samo... Czym to jest spowodowane ? na poprzedniej karcie dźwiękowej Asus Xonar DX tego nie było... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 maja 2023 Udostępnij Napisano 24 maja 2023 Sprawdziłbym na start inne USB, może podłączył HUBa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geforc Napisano 25 maja 2023 Udostępnij Napisano 25 maja 2023 Próbowane inne usb, to od razu pomyślałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts