ronal Napisano 21 maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2007 Większość nowych amplitunerów, nawet tych tańszych jest 7.1, a ja nie chcę mieć pokoju zagraconego przez 7 kolumn, 5 wystarczy. Boli mnie trochę, że te 2 końcówki będą bezczynne, czy ktoś oprócz mnie się może nad tym zastanawiał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 21 maja 2007 Udostępnij Napisano 21 maja 2007 Taak. I z tego co pamiętam w ostatnich amplitunerach istnieje możliwość aby te dwa dodatkowe wzmacniacza użyć do biamping-u kolumn frontowych. Ale jeżeli masz na myśli marnotrastwo to mnie osobiście bardziej martwi dublowanie wszelkiej maści dekoderów w odtwarzaczu i amplitunerze. Za coś płacę niepotrzebnie pozdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 21 maja 2007 Udostępnij Napisano 21 maja 2007 Cytat Większość nowych amplitunerów, nawet tych tańszych jest 7.1 To jest prawda, tylko że te tańsze i trochę droższe mają słabe i za mało wydolne zasilacze, i już w 5 kanałach słabo sobie radzą z dostarczeniem energii dla wzmacniaczy. 7 kanałów to już dla nich jest zbyt dużym obciążeniem i spadek mocy jest dość znaczny. Przy odłączonych dwóch kanałach, masz więcej mocy przy pozostałej piątce, więc nie ma czego żałować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maślana Napisano 22 maja 2007 Udostępnij Napisano 22 maja 2007 Ale problem zostaje, 2 leżą odłogiem. Możesz tak jak radzi wolf pójść w bi-amping lub zbudować sobie drugą strefę, np. w sypialni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 22 maja 2007 Udostępnij Napisano 22 maja 2007 Cytat Ale problem zostaje, 2 leżą odłogiem. Ale problem zasilania pozostaje. Używałem Yamahy750 do napędzania Paradigmów w 5.0 to w miarę przyzwoicie zaczęło być dopiero gdy pod preout-y podłączyłem stereofoniczną końcówkę, która napędzała fronty. A teraz wogle nie używam wzmacniaczy amplitunera. Yamaha tymczasowo pracuje jako przedwzmaciacz sterujący końcówkę pięciokanałową Rotela;-) Tak więc wszystko zależy od tego jakie kolumny masz podłączone pod AV. pozdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maślana Napisano 23 maja 2007 Udostępnij Napisano 23 maja 2007 Bo to jest znakomita konfiguracja, sprowadzić amplituner do roli preampu. A gra lepiej bo każda końcówka Rotela zmiażdży każdy amplituner Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 23 maja 2007 Udostępnij Napisano 23 maja 2007 trzeba bylo wybrac 5.1 polecam 2 strefe:) lub pozostawinie tematu..niech lezy odlogiem - swiat sie nie zawali Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 11 września 2007 Udostępnij Napisano 11 września 2007 Cytat lub pozostawinie tematu..niech lezy odlogiem - swiat sie nie zawali A i zasilaczowi będzie łatwiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts