Songs for Pilots Napisano 6 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 czerwca 2023 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Po testuj dłużej. No teraz wypada w końcu tak zrobić. Będę też mógł sprawdzić R-N2000A vs A-S1100. Trochę mi się wydaje – tak za szybko, dość ostra góra w R-N2000A. Ale to są wstępne testy, w międzyczasie wymieniłem listwę zasilającą na taką spełniającą chociaż przeciwpożarowe wymogi i jutro muszę dokupić ostatni kabel głośnikowy. Także na szybko KEF R7 wydaje mi się ma mniejszą rozdzielczość niż B&W703 i lepszą kontrolę basu. Ale to są pierwsze obserwacje. 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Marantz też nie należy do łagodnych w górze wzmacniaczy. Ten 40n. No 40n z Evoke 30 – góra była dość ostra, choć też środek dość podbity. Ale już z B&W czy KEF nie miałem poczucia, że czegoś za dużo i za jasno w górze z Marantzem. A jakie wzmacniacze należą do łagodnych w górze? Z takich w granicach 15-20 tys.? PS. Tutaj podłączona Yamaha R-N2000A. A w kolumnie odbijają się budżetowe zasilacze w drodze do piwnicy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 6 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2023 1 godzinę temu, Songs for Pilots napisał: A jakie wzmacniacze należą do łagodnych w górze? Z takich w granicach 15-20 tys.? Np. Hegel H190/H390. Bardzo gładkie wysokie tony, lekko uproszczone nawet bym powiedział. Nieco taniej - Rega Elicit MK5. Dociążony dźwięk z łagodniejszą górą. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Songs for Pilots Napisano 6 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 czerwca 2023 12 minut temu, lpomis napisał: Np. Hegel H190/H390. Bardzo gładkie wysokie tony, lekko uproszczone nawet bym powiedział. A ten tańszy Hegel H95 lub 120? 2 godziny temu, Songs for Pilots napisał: Także na szybko KEF R7 wydaje mi się ma mniejszą rozdzielczość niż B&W703 i lepszą kontrolę basu. Uzupełnie – KEF R7 na szybko wydaje mi się jest mniej szczegółowy i ma gorszą kontrolę basu. Ale to 10 minut słuchania jedynie. Bardzo ostatnio zarobiony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 7 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 8 godzin temu, Songs for Pilots napisał: A ten tańszy Hegel H95 lub 120? Pod względem wysokich tonów praktycznie to samo. Ten sam charakter. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 Poza Elicitem jest jeszcze drożej Aethos. Myślę też, że spokojnie można tu zaliczyć lampowe i tranzystorowe Fezzy, według niektórych brzmią też tak wyższe Atolle i Musical Fidelity, ale dla mnie to bardziej naturalne podejście do wyższych częstotliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 20 godzin temu, Songs for Pilots napisał: dość ostra góra w R-N2000A A jednak 20 godzin temu, Songs for Pilots napisał: Także na szybko KEF R7 wydaje mi się ma mniejszą rozdzielczość niż B&W703 Na pewno 20 godzin temu, Songs for Pilots napisał: A jakie wzmacniacze należą do łagodnych w górze? Z takich w granicach 15-20 tys.? Musical, Unison, Leema, Atoll Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Songs for Pilots Napisano 7 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2023 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: A jednak Na razie jednak muszę tydzień-dwa posłuchać porządnie wszystkiego. Dopiero skompletowałem wszystko (poza streamerem/DACiem do Yamaha A-S1100). Nie wiem czy ostra góra, na pewno inne proporcje ma R-N2000A niż Marantz 40n i stąd może pierwsze wrażenie. Ale będę raportował. Pewnie nowe zakupy jednak dopiero w 2024 – pierwsze na liście Dynaudio Contour 20 lub Contour 30 (w zależności od budżetu) – choć jeszcze codzą mi po głowie testy Evoke 50. I pewnie w drugiej kolejności jakieś Accuphase. Ale może się zmieni lista. Najłatwiej będzie mi testować pewnie monitory, choć jednak kolumny podłogowe mają zdecydowanie lepsze proporcje różnych pasm. Będę więc testowałem na KEF R3 Meta – Yamahę A-S1100, Yamahę R-N2000A i Marantza 40n. I też podbny zestaw wzmacniaczy na R7 i B&W. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 No to jak masz takie odegłe odsłuchy to polecam udac się na Audioshow. Ale szukać tego co może byc w Twoim zasięgu finansowym. Na tym się skupić. Do '24 może się pojawić jeszcze kilka ... nowości i ..... cen Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts