Rafik1975 Napisano 11 maja 2023 Napisano 11 maja 2023 Co myślicie o tych wypasionych filtrach z ali budżet 400-600 zł ? Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 11 maja 2023 Napisano 11 maja 2023 6 minut temu, Rafik1975 napisał: Co myślicie o tych wypasionych filtrach z ali budżet 400-600 zł ? Szczerze? Czy to z Ali czy z renomowanej firmy liczacej soie za komponent tysiace zlotych dla mnie to sciema. Prad to prad i tyle. Nie moge tego podeprzec zadnymi testami oczywiscie ale i tak zdania nie zmienie. To sa - moim zdaniem - zabawki dla nie majacych gdzie wydawac pieniedzy. Uwiezysz ze podstawki pod kolumny potrafia poprawic jakosc dzwieku o pomiedzy 20 a 50 procent? Ja nie . A taka informacje przeczytalem przegladajac liste firm majacych sie wystawiac na targach w - teraz juz nie jestem pewien gdzie - Warszawie lub Monachium. Moje kolumny postawilem na kolcach i jakby sie troche jasniejszy dzwiek zrobil ale pewnie tylko dlatego ze wszystkie glosniki poszly o 4 cm w gore . Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 11 maja 2023 Napisano 11 maja 2023 Taaaaa... Wszystko jasne, prąd to prąd, a wzmacniacz to wzmacniacz i tyle. 😁 11 minut temu, Artur Brol napisał: Moje kolumny postawilem na kolcach i jakby sie troche jasniejszy dzwiek zrobil ale pewnie tylko dlatego ze wszystkie glosniki poszly o 4 cm w gore . Czyli odrwacajac sytuację, kiedy obniżysz się na fotelu o 4cm w dół brzmienie powinno być mniej jasne. Prosta logika.... Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 11 maja 2023 Napisano 11 maja 2023 7 minut temu, DiBatonio napisał: Taaaaa... Wszystko jasne, prąd to prąd, a wzmacniacz to wzmacniacz i tyle. 😁 Czyli odrwacajac sytuację, kiedy obniżysz się na fotelu o 4cm w dół brzmienie powinno być mniej jasne. Prosta logika.... Moze kto wie. Wiec w/g ciebie co za zjawisko tu zaszlo? Nie wzmacniacz to nie wzmacniacz - sa roznice ale nie warte tysiecy euro czy zlotych. To samo w kolumnach czy transportach cd. To akurat pisze bo sam sprawdzilem. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 11 maja 2023 Napisano 11 maja 2023 1 minutę temu, Artur Brol napisał: Moze kto wie. Wiec w/g ciebie co za zjawisko tu zaszlo? Sprawdź, to twoje wnioski nie moje. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 11 maja 2023 Napisano 11 maja 2023 1 minutę temu, J4Z napisał: Rotfl Dla Ciebie może i niewarte 🤷♂️ Nie inaczej. Oczywiscie sam troche ta zasade zlamalem bo kupilem Gato 250 s ktore kosztowalo 2 razy tyle ile moj wowczas CXA 81 ale tylko dlatego ze, ok dzwiek byl troszeczke jakby - ktos by powiedzial moze - analogowy ale tez mialem ochote na nowa zabawke wiec Gato u mnie zagoscilo. Ale skrzynki za 10 i wiecej tysiecy euro ... Sam sluchalem w salonie NAD masters 33 - drozszy chyba 2 razy od Gato - to chyba byl na Sonus Faber, Monitor Audio i Dynaudio i brzmialo to wszystko bardzo ladnie ale nie powalalo. Ten sam efekt mialem w domu na moim wzmacniaczu i Monitor Audio Gold 5g . Tak jakbym sluchal 100 5G i SF Olympica Nova 1. Tyle ze w miejsce SF graly Pylony Diamond 25. Bowers and Wilkins seria 800 te duze wraz z Lyngdorf - ten najwyzszy model - dzwiek miodzio dopuki nie zmniejszyl pracownik glosnosci. Magia uszla. Napalilem sie na hifi i myslalem ze co kilka lat bedzie zmiana sprzetu i naturalnie jakosci brzmienia na lepsze. Niestety po kilku testach wychodzi na to ze ktos nas w jaja robi. Z tad moje podejscie. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 11 maja 2023 Napisano 11 maja 2023 5 minut temu, J4Z napisał: Ochujeć można tutaj czasem xDDD 😁 Odpisz, cytując
Recommended Posts