Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
6 minut temu, Rafik1975 napisał:

Co myślicie o tych wypasionych filtrach z ali budżet 400-600 zł ?  

Szczerze?

Czy to z Ali czy z renomowanej firmy liczacej soie za komponent tysiace zlotych dla mnie to sciema.

Prad to prad i tyle. Nie moge tego podeprzec zadnymi testami oczywiscie ale i tak zdania nie zmienie.

To sa - moim zdaniem - zabawki dla nie majacych gdzie wydawac pieniedzy.

Uwiezysz ze podstawki pod kolumny potrafia poprawic jakosc dzwieku o pomiedzy 20 a 50 procent? Ja nie . A taka informacje przeczytalem przegladajac liste firm majacych sie wystawiac na targach w - teraz juz nie jestem pewien gdzie  - Warszawie lub Monachium. Moje kolumny postawilem na kolcach i jakby sie troche jasniejszy dzwiek zrobil ale pewnie tylko dlatego ze wszystkie glosniki poszly o 4 cm w gore .

Napisano

Taaaaa...

Wszystko jasne, prąd to prąd,  a wzmacniacz to wzmacniacz i tyle.

😁

11 minut temu, Artur Brol napisał:

Moje kolumny postawilem na kolcach i jakby sie troche jasniejszy dzwiek zrobil ale pewnie tylko dlatego ze wszystkie glosniki poszly o 4 cm w gore .

Czyli odrwacajac sytuację,  kiedy obniżysz się na fotelu o 4cm w dół brzmienie powinno być mniej jasne.

Prosta logika....

Napisano
7 minut temu, DiBatonio napisał:

Taaaaa...

Wszystko jasne, prąd to prąd,  a wzmacniacz to wzmacniacz i tyle.

😁

Czyli odrwacajac sytuację,  kiedy obniżysz się na fotelu o 4cm w dół brzmienie powinno być mniej jasne.

Prosta logika....

Moze kto wie. Wiec w/g ciebie co za zjawisko tu zaszlo?

Nie wzmacniacz to nie wzmacniacz - sa roznice ale nie warte tysiecy euro czy zlotych. To samo w kolumnach czy transportach cd. To akurat pisze bo sam sprawdzilem.

Napisano
1 minutę temu, J4Z napisał:

Rotfl 

Dla Ciebie może i niewarte 🤷‍♂️

Nie inaczej.

Oczywiscie sam troche ta zasade zlamalem bo kupilem Gato 250 s ktore kosztowalo 2 razy tyle ile moj wowczas CXA 81 ale tylko dlatego ze, ok dzwiek byl troszeczke jakby - ktos by powiedzial moze - analogowy ale tez mialem ochote na nowa zabawke wiec Gato u mnie zagoscilo.

Ale skrzynki za 10 i wiecej tysiecy euro ... 

Sam sluchalem w salonie NAD masters 33  - drozszy chyba 2 razy od Gato - to chyba byl na Sonus Faber, Monitor Audio i Dynaudio i brzmialo to wszystko bardzo ladnie ale nie powalalo.

Ten sam efekt mialem w domu na moim wzmacniaczu i Monitor Audio Gold 5g . Tak jakbym sluchal 100 5G i SF Olympica Nova 1. Tyle ze w miejsce SF graly Pylony Diamond 25.

Bowers and Wilkins seria 800 te duze wraz z Lyngdorf - ten najwyzszy model - dzwiek miodzio dopuki nie zmniejszyl pracownik glosnosci. Magia uszla.

Napalilem sie na hifi i myslalem ze co kilka lat bedzie zmiana sprzetu i naturalnie jakosci brzmienia na lepsze.

Niestety po kilku testach wychodzi na to ze ktos nas w jaja robi.

Z tad moje podejscie.