Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam 

Właśnie przeniosłem swoje graty do mniejszego pokoju , wcześniej 30 m , teraz 15 m , słucham na wzmacniaczu chińskim lampowym muzy , amplituner onkyo tx sr 313 do kina 

w kolumnach PYLON PEARL 25 , sub yamaha YST-SW012 do kina , KLIPSCH RP 260 do muzy sub Fyne Audio F3.10

Oczywiście może się wydawać iz te kolumny są  teraz zbyt duże do tego metrażu , dlatego z ciekawości chciałbym kupić cos dodatkowo mniejszego nie skłaniam sie ku podstawkowych kolumnach a  bardziej dwudrożnych np FYNE AUDIO F302 , Pylon Topaz 15,20 te maja z przodu bas reflex co może mieć znaczenie , bo nie wiem czy odsunięcie od ściany 30 cm wystarczy na tylni ? , topazy z rynku wtórnego bo nie produkowane , a może cos innego polecilibyście w kwocie 2000 , muzyka różna , natomiast lubię miękki plastyczny bas , rodem z lat 80   .Kolumny podstawkowe chyba mnie takim basem nie zaskoczą w tym przedziale cenowym . Pytam bo nie wiem czy jest sens cokolwiek kombinować , z drugiej strony jakoś tak kusi mnie 

Napisano
3 godziny temu, Q21 napisał:

Cześć, jeśli brzmienie w mniejszym pomieszczeniu Ci odpowiada, to ja bym nie kombinował :)

A jeśli cos bym chciał dorzucić to które bardziej  FYNE AUDIO F302 , Pylon Topaz 15? 

1 minutę temu, Mirella Pablo Brandeburg napisał:

A jeśli cos bym chciał dorzucić to które bardziej  FYNE AUDIO F302 , Pylon Topaz 15? 

Chociaż pylony pearl 25 mam , wiec może cos z innej stajni ?

Napisano
9 minut temu, Artur Charicki napisał:

@Mirella Pablo BrandeburgDodalbym Audio Academy Phoebe 3, a jeśli Pylon to warto posłuchać sapphire 23. Może melodika BL30. Powiem Ci ze jest z czego wybierać ale musisz pojeździć i posłuchać. 

Mam możliwośc wyrwania  FYNE AUDIO F302 nówki w dobrej cenie , nie wiem czy warto ?🧐

1 minutę temu, Mirella Pablo Brandeburg napisał:

Mam możliwośc wyrwania  FYNE AUDIO F302 nówki w dobrej cenie , nie wiem czy warto ?🧐

i nie wiem czy nie lepiej bedzie wziac cos z wylotem z przodu , jest okoł 30 cm tylko od sciany do postawienia

Napisano

A ja nie do końca rozumiem.

To jeszcze 3 para kolumn ma tam trafić?

Masz RP 260 do muzy , Pearl 25 do kina.

Montujesz na kablach banany aby łatwo przepinać pomiędzy wzmacniaczem a amplitunerem.

Kupujesz zamiast 3 par jedną ale solidną.

Nie lepiej?

Napisano
1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

A ja nie do końca rozumiem.

To jeszcze 3 para kolumn ma tam trafić?

Masz RP 260 do muzy , Pearl 25 do kina.

Montujesz na kablach banany aby łatwo przepinać pomiędzy wzmacniaczem a amplitunerem.

Kupujesz zamiast 3 par jedną ale solidną.

Nie lepiej?

Każda z nich ma wartość sentymentalna i jest z czymś związana i inna charakterystykę grania , teraz za msc mam 50 tke i tak pomyślałem że se cos kupie 😜, żeby oko i ucho cieszyło ,,

Napisano
Dnia 30.05.2023 o 09:12, Mirella Pablo Brandeburg napisał:

Każda z nich ma wartość sentymentalna i jest z czymś związana i inna charakterystykę grania , teraz za msc mam 50 tke i tak pomyślałem że se cos kupie 😜, żeby oko i ucho cieszyło ,,

Jak kupisz zamiast 3 par jedną solidną to nadal będzie mieć wartość sentymentalną a charakter zostanie pozytywnie zastąpiony. Nie braknie tego co lubisz a dodasz to czego Ci brakuje.