Misinx Napisano 22 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2023 Dzień dobry. Od prawie pół roku jestem posiadaczem amplitunera Marantz MCR-612, Jestem z niego zadowolony. Podpiąłem go do kolumn Indiana Line Tesi 561. Gra to wszystko wg mnie pięknie. Problem jest jednak taki, że zauważyłem, że wzmacniacz wydaje po włączeniu ciągły pisk. Jest on cichy, ale słyszalny (przynajmniej dla mnie). Co może powodować taki dźwięk ? Czy jest to taka "uroda" tego modelu ? Sprzęt jest na gwarancji, ale nie wiem, czy z tego powodu warto go wysyłać do serwisu, czy serwis tego nie "oleje" i odeśle mi sprzęt w takim stanie. Szukałem w necie jakiś informacji o takim defekcie w tym sprzęcie, ale nic nie znalazłem. Będę wdzięczny za każdą sugestię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 22 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2023 Ja bym najpierw powylaczal wszystkie urządzenia ktore sa w pobliżu z gniazdek. Może coś mu przeszkadza. Zostaw tylko amplituner podłączony do sieci i sprawdź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misinx Napisano 22 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 czerwca 2023 13 minut temu, Artur Charicki napisał: Ja bym najpierw powylaczal wszystkie urządzenia ktore sa w pobliżu z gniazdek. Może coś mu przeszkadza. Zostaw tylko amplituner podłączony do sieci i sprawdź. O tym nie pomyślałem. Sprawdzę Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misinx Napisano 22 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 czerwca 2023 2 godziny temu, Artur Charicki napisał: Ja bym najpierw powylaczal wszystkie urządzenia ktore sa w pobliżu z gniazdek. Może coś mu przeszkadza. Zostaw tylko amplituner podłączony do sieci i sprawdź. Sprawdziłem. Odłączyłem cały inny sprzęt w pobliżu, ale pisk nie ucichł To niestety nie to. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 22 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2023 (edytowany) Ten pisk pojawią się od razu po włączeniu urządzenia? Przed włączeniem muzyki? Zwiększa się zwiększając głośność czy jest jednostajny? On jest na pewno z amplitunera czy z głośników? Edytowano 22 czerwca 2023 przez Artur Charicki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misinx Napisano 22 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 czerwca 2023 11 minut temu, Artur Charicki napisał: Ten pisk pojawią się od razu po włączeniu urządzenia? Przed włączeniem muzyki? Zwiększa się zwiększając głośność czy jest jednostajny? On jest na pewno z amplitunera czy z głośników? Pojawia się od razu po włączeniu urządzenia. Jest jednostajny. Dochodzi z urządzenia, a nie z głośników. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 22 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2023 Wydaje mi się, że bez serwisu się nie obejdzie. Może jeszcze ktoś z forum pomoże. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alden1224 Napisano 22 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2023 Miałem kiedyś identyczny problem z amplitunerem Denona, dałem na serwis i dali mi nowy, nie było tego samego, u mnie był to bardzo cichy pisk ale jak się przyłożyli ucho do niego lub była totalna cisza w domu to było słychać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misinx Napisano 22 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 czerwca 2023 7 minut temu, Alden1224 napisał: Miałem kiedyś identyczny problem z amplitunerem Denona, dałem na serwis i dali mi nowy, nie było tego samego, u mnie był to bardzo cichy pisk ale jak się przyłożyli ucho do niego lub była totalna cisza w domu to było słychać. To pewnie chodzi o ten sam efekt. Ja najbardziej słyszę to wieczorem jak jest ciszej w otoczeniu, przy spokojnej muzyce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2023 Weź go na chwile do znajomego. Ale sama jednostke. Jeśli na innej sieci tak jest to serwis. Ten typ tak nie mial jak ostatnio go widziałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misinx Napisano 23 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 czerwca 2023 16 minut temu, Piotr Sonido napisał: Weź go na chwile do znajomego. Ale sama jednostke. Jeśli na innej sieci tak jest to serwis. Ten typ tak nie mial jak ostatnio go widziałem. Czyli też spotkałeś się z tym piskiem w takim urządzeniu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2023 5 minut temu, Misinx napisał: Czyli też spotkałeś się z tym piskiem w takim urządzeniu ? Nie w tym urządzeniu ale w innych tak. I to podlegało gwarancji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misinx Napisano 23 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 czerwca 2023 19 minut temu, Piotr Sonido napisał: Nie w tym urządzeniu ale w innych tak. I to podlegało gwarancji Dzięki za info. Czyli trzeba będzie go faktycznie zareklamować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBIXXX Napisano 23 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2023 Cewka rezonuje mało może dali izolatora, w TV czasem też to się zdarza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misinx Napisano 23 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 czerwca 2023 20 minut temu, ROBIXXX napisał: Cewka rezonuje mało może dali izolatora, w TV czasem też to się zdarza Miałem taki problem przy starym telewizorze kineskopowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBIXXX Napisano 23 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2023 3 godziny temu, Misinx napisał: Miałem taki problem przy starym telewizorze kineskopowym. Miałem to w 4 letnim samsungu LCD przy zasilaczu, czasem tak bywa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2023 W TV kumpel miał to w plazmie i też mu to wymienili. Nie było to od początku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misinx Napisano 5 sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2023 No i sytuacja wygląda tak, że sprzęt był w serwisie. Z wpisu wynika, że wymieniono mu końcówkę mocy, ale niestety po powrocie znów piszczy. Brak słów Wygląda na to, że trzeba będzie go wysyłać kolejny raz i znów czekać dwa tygodnie. Liczyłem, że wymienią mi na inny egzemplarz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts