Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry.

Jestem użytkownikiem Yamaha RN-803D. Na ogół korzystam z kolumn, ale zdarza się, że mam potrzebę używania słuchawek. Posiadam słuchawki Beyerdynamic DT770 Pro. Niestety nie jestem zadowolony z tego połączenia. Testowałem wcześniej coś z Sound Magic, ale zrezygnowałem ponieważ tam nie było żadnego basu. Wysokie aż kłuły w uszy. Beyerdynamic z kolei grają ciemno. Owszem jest obszerny i przyzwoity bas, ale mam wrażenie, że brakuje góry. Nie wiem co jest ego przyczyną, ale zastanawiam się nad innymi słuchawkami, bądź zewnętrznym wzmacniaczem słuchawkowym. Problem w tym, że nic nie wiem o takich wzmacniaczach. Nie wiem, czy w ogóle można podłączyć go pod mój wzmacniacz, a jeśli tak, to czy mogę oczekiwać poprawy.

Napisano

Obawiam się że twój wzmak nie ma wyjścia na zewnetrzny wzmacniacz sluchawkowy. 

Ja używam Denon D9200 słuchawek z wzmacniaczem/przetwornikiem Singxer  a sygnał dostaje z cd transportu Cambridge cxc ładnie i przyjemnie to brzmi.

Możesz spróbować zewnętrznego wzmacniacza z przetwornikiem cyfrowo analogowym jeśli masz cd transport lub jeśli Twoja Yamaha ma taką możliwość ( poczytaj dobrze w instrukcji obsługi ) tylko wzmacniacza np. Taga Harmony ma coś takiego. Shift audio, Topping, SMSL itd

Jeśli twoje sluchawki ci nie odpowiadają to możesz np sprawdź Denon D5200 - słuchałem w sklepie z telefonu i bardzo przyjemny i pełny dźwięk miały.

Napisano

DT770 Pro są ciemne, gdy dostają za mało mocy :)
Warto pomyśleć nad zmianą, ale trzeba przemyśleć budżet. Świetną opcją są np. Meze 109 Pro, Hifiman Deva, Sundara, czy Ollo Audio S4R. Szukając cieplejszego brzmienia trzeba sprawdzić HiFiMany HE-R9. To ciepłe słuchawki, ale niczego im nie brakuje. 

Zawsze można też przemyśleć takie rozwiązania jak oddzielny DAC/Amp w zależności od tego, co jest źródłem. Warto do DT770 Pro sprawdzić Toppinga DX3 Pro+, EverSolo DAC-Z6, czy komplet od iFi (Zen Air DAC + Zen Air CAN).