kozunio12 Napisano 17 lipca 2023 Udostępnij Napisano 17 lipca 2023 Witam, jestem posiadaczem amplitunera Technics SU 810 i chciałbym go ponownie przywrócić do użytku. Zestaw będzie użytkowany do odtwarzania dźwięku z telewizora (Spotify, YT, filmy) - obecnie w pokoju z aneksem o pow. 20m2, ale perspektywicznie w salonie ok. 40m2. Budżet, jaki planowałem przeznaczyć na zestaw to ok. 1500 zł. Na początek chciałem podłączyć tylko dwie kolumy i subwoofer. Da się w tej cenie znaleźć coś przyzwoitego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 17 lipca 2023 Udostępnij Napisano 17 lipca 2023 1 godzinę temu, kozunio12 napisał: Na początek chciałem podłączyć tylko dwie kolumy i subwoofer. A ile głośników chciałeś do tego sprzętu docelowo podłączyć? Co chcesz osiągnąć? Z tego co widzę to jest wzmacniacz stereo. Jak to chcesz podłączyć do TV? Wiele nowych telewizorów w ogóle już nie ma analogowego wyjścia audio. Wg mnie szkoda czasu reanimować ten produkt, a przynajmniej w kontekście TV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 lipca 2023 Udostępnij Napisano 17 lipca 2023 Cześć, bardzo ciężko będzie znaleźć w tej kwocie rozsądne duże kolumny i subwoofer z high-level input. Pamiętaj też, że jest to wzmacniacz stereo — możesz podpiąć dwa komplety głośnikowe pod A+B, ale to nonsens i lepiej zainwestować więcej w jedną parę kolumn niż mieć dwa kiepskie zestawy. Zasugerowałbym zajrzenie do naszego outletu, gdzie obecnie znajdziesz trzy propozycje w zbliżonym budżecie, które są ciekawymi kolumnami: https://www.q21.pl/fyne-audio-f302-czarny-outlet.html https://www.q21.pl/wilson-raptor-7-czarny-outlet.html https://www.q21.pl/fyne-audio-f303-dab-outlet.html F302 poradzą sobie w 20m2, ale już w 40 będzie ciężko w przyszłości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 lipca 2023 Udostępnij Napisano 18 lipca 2023 Kolumny uzywane? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozunio12 Napisano 18 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 lipca 2023 23 godziny temu, przemeklbn napisał: A ile głośników chciałeś do tego sprzętu docelowo podłączyć? Co chcesz osiągnąć? Z tego co widzę to jest wzmacniacz stereo. Jak to chcesz podłączyć do TV? Wiele nowych telewizorów w ogóle już nie ma analogowego wyjścia audio. Wg mnie szkoda czasu reanimować ten produkt, a przynajmniej w kontekście TV. Mam telewizor z wyjściem słuchawkowym + przejściówka Jack -> Cinch. Docelowo chcę 2-4 głośniki, żeby nieco poprawić jakość dźwięku względem telewizora. W kontekście TV jest to opcja dodatkowa, bo będę też słuchał CD. Trochę robie to ze względu sentymentu 23 godziny temu, Q21 napisał: Cześć, bardzo ciężko będzie znaleźć w tej kwocie rozsądne duże kolumny i subwoofer z high-level input. Pamiętaj też, że jest to wzmacniacz stereo — możesz podpiąć dwa komplety głośnikowe pod A+B, ale to nonsens i lepiej zainwestować więcej w jedną parę kolumn niż mieć dwa kiepskie zestawy. Zasugerowałbym zajrzenie do naszego outletu, gdzie obecnie znajdziesz trzy propozycje w zbliżonym budżecie, które są ciekawymi kolumnami: https://www.q21.pl/fyne-audio-f302-czarny-outlet.html https://www.q21.pl/wilson-raptor-7-czarny-outlet.html https://www.q21.pl/fyne-audio-f303-dab-outlet.html F302 poradzą sobie w 20m2, ale już w 40 będzie ciężko w przyszłości. Jak wygląda z tymi wilsonami? Wygląda całkiem ciekawie ta propozycja 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Kolumny uzywane? Jakaś konkretna propozycja? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 lipca 2023 Udostępnij Napisano 18 lipca 2023 2 godziny temu, kozunio12 napisał: Jak wygląda z tymi wilsonami? Wygląda całkiem ciekawie ta propozycja Omawiamy je w tym filmie, gdzieś koło 8:25: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 18 lipca 2023 Udostępnij Napisano 18 lipca 2023 3 godziny temu, kozunio12 napisał: Mam telewizor z wyjściem słuchawkowym + przejściówka Jack -> Cinch. Docelowo chcę 2-4 głośniki, żeby nieco poprawić jakość dźwięku względem telewizora. W kontekście TV jest to opcja dodatkowa, bo będę też słuchał CD. Trochę robie to ze względu sentymentu Nostalgia, to wszystko tłumaczy. Ale mam nadzieję, że rozumiesz, że podłączenie 4 głośników do tego sprzętu nie będzie miało nic wspólnego z wielokanałowym dźwiękiem, który oferują wszystkie platformy VoD, nie wspominając o płytach bluray. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 lipca 2023 Udostępnij Napisano 19 lipca 2023 15 godzin temu, kozunio12 napisał: Mam telewizor z wyjściem słuchawkowym + przejściówka Jack -> Cinch. Docelowo chcę 2-4 głośniki, żeby nieco poprawić jakość dźwięku względem telewizora. W kontekście TV jest to opcja dodatkowa, bo będę też słuchał CD. Trochę robie to ze względu sentymentu To jest fatalny system podłączenia. 15 godzin temu, kozunio12 napisał: Jakaś konkretna propozycja? No dużo. Wszystkie będa lepsze od tych nowych wymyslanek. Klipsch F2, Tannoy M4/F4, Dali 450/850, Mission M34i, Monitor audio BX6 na przykład. No i racja, podłączenie tylko dwóch kolumn i na początku i na końcu. Żadnej pseudo kwadrofonii, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozunio12 Napisano 21 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 lipca 2023 Jeśli miałyby być to nowe kolumny, to lepiej wziąć Klipsch R-820F czy Monitor 300? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 lipca 2023 Udostępnij Napisano 24 lipca 2023 Dnia 21.07.2023 o 20:19, kozunio12 napisał: Jeśli miałyby być to nowe kolumny, to lepiej wziąć Klipsch R-820F czy Monitor 300? Nie lubie Klipschy Reference wiec glos na Monitor 300 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts