Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Po małym przemeblowaniu zabrakło mi miejsca żeby umieścić subwoofer (SVS PB-2000) na froncie obok kolumn (poszedł na tył z boku kanapy). Pozostał po nim długi kabel którego nie mam jak schować, dlatego potrzebuje jakiegoś dobrego transmitera bezprzewodowego w przedziale 500-1000 zł. Na przodzie pozostał drugi SVS SB-1000.

Dla zainteresowanych takie ustawienie po przekątnych spisuje się dużo lepiej niż jak obydwa były na jednej ścianie.

Napisano

@Piotr Sonido

Niby opóźnienie jest na podobnym poziomie jak w grach rzędu 20 kilku milisekund, więc się zobaczy. Tak drugi (SB-1000) będzie na kablu. Do muzyki używam tylko SB więc mam nadzieję że w kinie będzie ok. Trochę zabawy zajęło żeby obydwa się zagrały.

@Q21

Miełeś do czynienia z Soundpathem osobiście, czyli twoim zdaniem nie opłaca się dopłacać do SVS-Tribanda.

Napisano

Jeśli dobrze pamiętam, to Tri-Band ma po prostu 40m zasięgu, nieco lepsze brzmienie, ale raczej nie do wychwycenia przy subie. Soundpath ma 12m zasięgu. Dodatkowo Tri-Band działa na innych częstotliwościach, do 5,8 Ghz. Przydatne jeśli masz dookoła dużo wi-fi na 2,4G. 

W razie czego zapraszamy do kontaktu, na stronie go nie mamy, ale powinno się go udać zamówić.

Napisano

Udało mi się tanio nabyć używanego SVSa Soundpatha z możliwością zwrotu w razie problemów z działaniem. 

Jestem po kilku godzinach testów z filmami, w tym ślepych testów i przy PB-2000 nie da się wychwycić żadnych różnic pomiędzy połączeniem bezprzewodowym i kablem. W Stereo nie sprawdzałem bo niezależnie od podłączenia SUB otwarty się nie nadaje do muzyki. Do tego używam tylko SB 1000 (połączony kablem).

Odpaliłem też wszystkie posiadane urządzenia łączące się z internetem przez wifi i jak narazie brak zakłóceń. Nie ma sensu (przynajmniej w moim przypadku) dopłacać do Tri-banda. Nie ma też problemu z przełączaniem się w tryb standby (obydwa suby robią to w tym samym momencie).