Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Potrzebuję rady ws zakupu do pokoju ok 22 m kw., jest on połączony z kuchnią wnęką na drzwi. Pomieszczenie jest chyba trochę nietypowe bo pokój to prawie kwadrat gdzie najdłuższa ściana to 65% szkło :/

Zależy mi na jakości dźwięku o ile można to uzyskać w opisanym pomieszczeniu. Nie chcę by sąsiedzi (dokładnie) słyszeli co słucham, takie osiedle bez baletów. Muzyka nie będzie słuchana głośno lub bardzo głośno. A ponieważ na odsłuchu będzie w 70% metal to tym bardziej nie chcę ich torturować :/

Myślałem o zestawie amlituner + odtwaracz cd i oczywiście glośniki. Zestaw będzie głównie odtwarzał płyty bo zamierzam powiększyć kolekcję o albumy które trzeba mieć, trochę YT i spotify. Jakby amplituner obsługiwał radio internetowe to super ale nie będę ginąć za tą funkcję. 

Z wymiarów to amplituner na wysokość max 13 cm wysokości (zostanie 5cm do półki) i kolumny głębokość 25-27 cm by 15 cm zostało z tyłu. Głośniki raczej podstawkowe chyba, że wąskie podłogowe.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Trochę wątków tu przeczytałem, byłem w sklepie Denon...ale im więcej czytam tym bardziej nie wiem w którą stronę pójść.

Budżet, 5000 zł max, może być coś z używek 

Pozdrawiam,

Napisano

CZEŚĆ!

W nie dużym pokoju i nie dużym budżecie, można złożyć przyzwoity zestawik

Jedna, z pierwszych propozycji, może oscylować wokół BLUESOUND POWERNODE EDGE oraz Indiana Line Tesi 261

(co załączamy w filmiku poniżej)

Dostaniesz tu bardzo dużą funkcjonalnosć sieciową, wifi, BT, HDMI do TV i kilka innych. Przy tym będzie to w małym opakowaniu.

Głośniki Indiany, stanowią z tym miłe uzupełnienie. Co prawda zalecalibyśmy sprawdzenie tego zestawu w Twoich warunkach, bo w Twoim pokoju jest trochę szkła :)

W razie czego zapraszamy do kontaku i testów :)

Napisano

Cześć, jeśli CD jest wymagane, to na pewno spojrzałbym w stronę Taga Harmony HTR-1500CD, ale nie pozostawia to dużo ruchu w kwestii kolumn w przypadku sprzętów nowych. 

W Tadze otrzymujesz streamer ze Spotify i Tidal Connect, odtwarzacz CD i wzmacniacz hybrydowy. Na dniach napiszemy o nim nieco więcej, bo to absolutna nowość. 

Do tego np. Fyne Audio F302 z naszego outletu - https://www.q21.pl/fyne-audio-f302-czarny-outlet.html

Poszukałbym też wśród używanych kolumn, fajnie mogą sprawdzić się Monitor Audio, Acoustic Energy oraz ELACi, ale tu niestety będzie problem z odsłuchem. 

Napisano

Pierwsza zasada. Nie wkładaj żadnego amplitunera czy wzmacniacza do półki. Masz 13 cm szafeczkę ładną w RTV do wsuń tam dekoder. A urządzenie do audio ląduje na szafce.

14 godzin temu, Tomeknat napisał:

Trochę wątków tu przeczytałem, byłem w sklepie Denon...ale im więcej czytam tym bardziej nie wiem w którą stronę pójść.

To normalne

Pisałem o tym już kiedyś.

Ty masz specyficzny pokój. Z takim szkłem to testy tylko w domu. Odsłuch w salonie może wrecz przekłamać to jak to będzie grało u ciebie.

Wypozycz do domu

Powernode, Sonos AMP,

Z wiekszych Cambridge AXR 100, Denon PMA 900

Z monitorów KEF Q 350, ELAC Uni Fi BS,