Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 10 months later...
Napisano

Witam

Odgrzewam ten temat, minęło trochę czaau i dochodzimy do momentu gdzie Denon AVR X1800H kosztuje ok. 2200zł a porównywalny AVR X2800H ok. 2800zł, wychodzi na to że model 1800 jest chyba "lipny" stąd taki spory spadek, ktoś się podzieli spostrzeżeniami?

Może ktoś już tam zaglądał i może coś więcej napisać odnośnie "nowej płyty głównej" i ogólnie jakości.

Natrafiłem na ten temat gdyż posiadam już dość leciwy i stary technologicznie AVR X1100W + Dali lektor 5.1,  chciałbym wymienić amplituner na coś nowszego i pojawił się pomysł żeby kupić avr x2800 ale "ludzie" twierdzą że nie warto i lepiej kupić tańszy avr x1800h

Ktoś pomoże? Może warto iść w coś innego, nowego, budżetowo max 3k, jestem zadowolony z obecnego sprzętu więc jak widzicie nie mam jakoś wygórowanych wymagań. 

Dzięki i pozdrawiam. 

Napisano
18 minut temu, Pucek2509 napisał:

Ktoś pomoże? Może warto iść w coś innego, nowego, budżetowo max 3k, jestem zadowolony z obecnego sprzętu więc jak widzicie nie mam jakoś wygórowanych wymagań. 

Dzięki i pozdrawiam. 

Czegoś Ci brakuje? Jak nie to zbieraj dutki na jakiś model z Dirac Live. Inaczej zmiana nie ma moim zdaniem wiekszego sensu. Najtańsze będą Pioneer LX305 i Onkyo 7100.

Napisano
19 minut temu, PanKlor napisał:

Czegoś Ci brakuje? Jak nie to zbieraj dutki na jakiś model z Dirac Live. Inaczej zmiana nie ma moim zdaniem wiekszego sensu. Najtańsze będą Pioneer LX305 i Onkyo 7100.

Niestety brakuje, tv świeży 4k 120hz, konsola xbox series x 4k 120hz a amplituner trochę zabytkowy przez co nie można osiągnąć max jakości obrazu, stąd też pomysł na zmianę. 

Napisano (edytowany)
4 minuty temu, Pucek2509 napisał:

Niestety brakuje, tv świeży 4k 120hz, konsola xbox series x 4k 120hz a amplituner trochę zabytkowy przez co nie można osiągnąć max jakości obrazu, stąd też pomysł na zmianę. 

To sobie podepnij konsolę bezpośrednio pod tv zamiast przez amplituner i po sprawie....

Edytowano przez Sandor Clegane
Napisano
29 minut temu, Sandor Clegane napisał:

To sobie podepnij konsolę bezpośrednio pod tv zamiast przez amplituner i po sprawie....

Nie chce się bawić w takie kombinacje, zapytałem o te dwa amplitunery, trochę czasu minęło, chyba fachowcy z takiego forum znają odpowiedź na moje pytanie. 

Napisano
1 godzinę temu, Pucek2509 napisał:

Nie chce się bawić w takie kombinacje, zapytałem o te dwa amplitunery, trochę czasu minęło, chyba fachowcy z takiego forum znają odpowiedź na moje pytanie. 

Fachowcy wolą przepiąc kabel i zaoszczędzić 3 tysiące a następnie przeznaczyć je na coś co faktycznie wniesie zmiane. Dla przykłądu licencja Dirac Live, kolejny subwoofer, lepszy głośnik centralny etc.