Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Dobry

Będę chciał zakupić zestaw - głównie do filmów, czasem jakaś muzyka ale to zdecydowanie drugorzędnie.

Podłączenie na ten moment do samsunga 49NU7172 (z czasem pewnie zmiana na qleda tcl ale to kwestia pewnie z 2 lat) - ważne, samsung ma tylko wyjście optyczne i nim będę podłączał.

Zastanawiam się pomiędzy edifier s1000mkii i edifier r2750db - oglądałem trochę testów, porównań i ogólna opinia jaką znalazłem jest taka, że pomiędzy tymi zestawami w odsłuchu nie ma praktycznie różnicy.

Ale moje pytanie jest czy przy podłączeniu kablem optycznym, a nie analogiem, dalej jest tak samo? Widziałem info, że r2750db gra sporo słabiej na optycznym.

Edit:

A może lepszy efekt byłby jakby podłączył przez DAC FiiO D03K - mam ze starego zestawu takie coś.

Pozdrawiam

Edytowano przez kalgalath
Napisano

Hej, ja bym się nie zgodził co do braku różnicy. R2750DB grały dość neutralnie w średnicy i górze, oczywiście z solidną podstawą basową, a S1000 MKII są ocieplone w średnicy, zarówno po analogu, jak i optyku. Jakościowo jednak są na podobnym poziomie. W razie czego zapraszamy do kontaktu :)