Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, pgorka napisał:

Tak. Mam świadomość tego, że to nie jest wzmak. sterero tylko ampli kina domowego.

Sprzęt ogólnie będzie pod muzykę, ale także do TV. Stoi w salonie. Jest to więc idealna sytuacja aby mieć możliwości rozbudowy systemu w stronę kina. Wiem wiem. Kosztem jakości dźwięku, ale biorę to na klatę. 

Mam też swoje wymagania które opisałem wyżej. Jestem też otwarty na propozycje. 

A więc jaka jest odpowiedź? Pasuje? Nie pasuje? Który? Jakiś inny spełniający potrzeby i założenia?

nie idź tą drogą i pochwal się jaki sklep polecił Ci dość niskie modele kina domowego do odsłuchu stereo :) wg mnie tacy sprzedawcy powinni być publicznie ukarani na rynku w niedzielę o 12 , zaraz po mszy świętej😅

Możliwości w stereo jest pare. Jeżeli ma to być nówka to może outletowa propozycja Magnata , którą tu jakiś sklep dał, do tego dokupić wiim mini i masz streamer, radia internetowe, obsługę plików sieciowych i jakość dźwięku, która deklasuje "polecane" amplitunery kina domowego. Jeżeli myślisz o używkach to Panie masz tu wybór taki, że głowa mała :) Możesz popatrzeć choćby na Denona PMA900 który ma funkcje sieciowe w sobie, możesz wziąć starszy model typu PMA1520 i do tego streamer, Możesz poszukać używanego Arcama,  i jeszcze wiele innych opcji o których ja sam nie pamiętam w tym momencie ale koledzy na bank dołożą dużo propozycji :)

Inna sprawa, że martwi mnie fakt, że sklepy audio coraz częściej polecają amplitunery kina domowego( z reguły podstawowe modele) jako propozycję do stereo... rozumiem, że klienci chcą funkcji sieciowych, rozumiem, że nie ma za dużego wyboru w tej cenie jeśli chodzi o stereo, rozumiem, że słupki sprzedażowe mają się zgadzać ale jezu kochany jak można wprowadzać klienta na taką "minę" ... serio nóż w kieszeni się otwiera na myśl ile takich zestawów poszło, bo sprzedawca ma w d*pie dobrą obsługę klienta... 

Edytowano przez Michał Gałązka
Napisano

Moim zdaniem znacznie ciekawszym rozwiązaniem na start byłby wzmacniacz z funkcją końcówki mocy, a potem pójście w stronę kina domowego, wzmacniacz z preout. Gdybyś jednak miał zrezygnować z kina, to nic nie stracisz. Warto spojrzeć na Cyrusa One, czy Atolla IN80 w takiej sytuacji.