Mati223 Napisano 5 września 2023 Napisano 5 września 2023 Szukam taniego DAC'a który będzie lepszy od bezimiennej zewnętrznej karty dźwiękowej, i nie będzie dwukrotnie przewyższał wartości słuchawek. Czyli czegoś tak do 400zł. Myślałem nad iFi uno, lub którymś z tańszych modeli FX-AUDIO np. X3 PRO, chętnie przeczytam co o nim myślicie w połączeniu z tymi słuchawkami i co możecie mi polecić w takim budżecie Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 5 września 2023 Napisano 5 września 2023 (edytowany) Witam Czyli dac / wzmacniacz sluchawkowy? Z czego bedziesz sluchal muzyki? Przez jaki kabel? Sluchawki maja jack 3.5, 6.3 czy XLR ? Edytowano 5 września 2023 przez Artur Brol Odpisz, cytując
Mati223 Napisano 5 września 2023 Autor Napisano 5 września 2023 (edytowany) Tak dac z ampem najlepiej. Jack 3.5 lub 6.3 mają przejściówkę więc obojętne. Kabel standardowy 3m który jest na stałe w d'tkach. Planuje mieć je na stałe podłączone do pc Edytowano 5 września 2023 przez Mati223 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 5 września 2023 Napisano 5 września 2023 (edytowany) Czyli dac z ampem ktory bedzie bral sygnal z komputera czyli via USB ? Teraz z USB C , takiego zwyklego jakie maja np. ladowarki do telefonow czy takie ze zdjecia? Edytowano 5 września 2023 przez Artur Brol Odpisz, cytując
Mati223 Napisano 5 września 2023 Autor Napisano 5 września 2023 Wtyczka nie jest ważna może być C, B, micro, mini, nie ma to najmniejszego znaczenia Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 5 września 2023 Napisano 5 września 2023 (edytowany) Jak nie wazna ? To jaka wtyczka jest na koncu kabla ktory wychodzi z komputera? W kazdym razie za 400 zl bedzie ciezko cos fajnego znalezs. Szukaj w Fiio, iFi , Taga harmony tez ma itd. Ale jak mowilem, za 400 bedzie ciezko. Edytowano 5 września 2023 przez Artur Brol Odpisz, cytując
Mati223 Napisano 5 września 2023 Autor Napisano 5 września 2023 Jaki kabel? Szukam DACa, przecież kabel dostanę z nim przy zakupie, a nawet gdyby nie to mogę dokupić odpowiedni. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 5 września 2023 Napisano 5 września 2023 Ciezko doradzic cos jesli nie wiem co i jak bedzie z czym podlaczone. Odpisz, cytując
Mati223 Napisano 5 września 2023 Autor Napisano 5 września 2023 Z pc musi być usb A, w dacu nie jest to ważne, bo odpowiedni kabel dostanę w zestawie, a jeśli nie to kupię. A z daca musi być output 3.5 lub 6.3 jack Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 5 września 2023 Napisano 5 września 2023 Ok czyli USB a jest w komputerze. W dac/ amp też musi być czyli może coś takiego. iFi Audio ZEN Air DAC FiiO K5 Pro ESS Nasza Taga Harmony też ma HTA-700B V.3-USB . Tylko jak mówiłem za 400 ciężko będzie. Oprócz tych powyżej jeszcze Smsl Topping Z tych co pamiętam. Poczytaj i może przetestuj. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 6 września 2023 Napisano 6 września 2023 Cześć, Beyerdynamici nie są zbyt wdzięczne w dobieraniu do nich DAC/Ampa, bo najlepiej grają ze sprzętami droższymi od nich. Niemniej, w tym budżecie coś się znajdzie, chociaż sugeruję dorzucenie do iFi Zen Air DAC. W Twoim budżecie sprawdziłbym iFi Audio Uno oraz Fosi Audio K5 Pro. On powinien z nimi się fajnie zgrać Odpisz, cytując
rms.pl Napisano 6 września 2023 Napisano 6 września 2023 W tym budżecie do Beyerdynamiców 770 polecam poszukać używanych iFi Zen DAC lub Zen Air DAC, które wniosą trochę ocieplenia i łagodności w brzmieniu. Odpisz, cytując
Recommended Posts