Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Szukam taniego DAC'a który będzie lepszy od bezimiennej zewnętrznej karty dźwiękowej, i nie będzie dwukrotnie przewyższał wartości słuchawek. Czyli czegoś tak do 400zł. Myślałem nad iFi uno, lub którymś z tańszych modeli FX-AUDIO np. X3 PRO, chętnie przeczytam co o nim myślicie w połączeniu z tymi słuchawkami i co możecie mi polecić w takim budżecie 

Napisano (edytowany)

Tak dac z ampem najlepiej. Jack 3.5 lub 6.3 mają przejściówkę więc obojętne. Kabel standardowy 3m który jest na stałe w d'tkach. Planuje mieć je na stałe podłączone do pc

Edytowano przez Mati223
Napisano (edytowany)

Jak nie wazna ? To jaka wtyczka jest na koncu kabla ktory wychodzi z komputera?

W kazdym razie za 400 zl bedzie ciezko cos fajnego znalezs. Szukaj w Fiio, iFi , Taga harmony tez ma itd.

Ale jak mowilem, za 400 bedzie ciezko. 

Edytowano przez Artur Brol
Napisano

Ok czyli USB a jest w komputerze. 

W dac/ amp też musi być czyli może coś takiego.

iFi Audio ZEN Air DAC

FiiO K5 Pro ESS

Nasza Taga Harmony też ma HTA-700B V.3-USB .

Tylko jak mówiłem za 400 ciężko będzie.

Oprócz tych powyżej jeszcze 

Smsl

Topping

Z tych co pamiętam. 

Poczytaj i może przetestuj. 

Napisano

Cześć, Beyerdynamici nie są zbyt wdzięczne w dobieraniu do nich DAC/Ampa, bo najlepiej grają ze sprzętami droższymi od nich. Niemniej, w tym budżecie coś się znajdzie, chociaż sugeruję dorzucenie do iFi Zen Air DAC. W Twoim budżecie sprawdziłbym iFi Audio Uno oraz Fosi Audio K5 Pro. On powinien z nimi się fajnie zgrać :)