Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Mieliśmy w tym tygodniu przyjemność posłuchać dłużej Argon Audio Fenris A55 Mk2, czyli niedrogiej pary kolumn aktywnych. Wyróżniają się one na pewno żywym, dynamicznym brzmieniem oraz czymś, czego bardzo wiele osób poszukuje — HDMI ARC do podłączenia telewizora. W kolumnach znajdziemy również przedwzmacniacz gramofonowy oraz wejście optyczne, czyli komplet, który starczy sporej części użytkowników.

Główne Cechy:

• HDMI ARC do podłączenia telewizora
  • Bluetooth 5.0 z aptX HD i AAC
  • Wejścia cyfrowe obsługujące dźwięk w wysokiej rozdzielczości do 24 bitów/96 kHz
  • Wejście gramofonowe (MM)
  • Audiofilski, w pełni cyfrowy wzmacniacz klasy D o mocy 4x80W, wykorzystujący zaawansowany procesor DSP z aktywną zwrotnicą i zapewniający nieskazitelny dźwięk
  • Nietuzinkowe głośniki niskotonowe ze specjalnym dwuwarstwowym stożkiem i systemem silnika o ultraniskim poziomie zniekształceń

argon_audio_fenris_01.jpg

argon_audio_fenris_02.jpg

argon_audio_fenris_03.jpg

• 1 month later...
Napisano
14 minut temu, Jan_Kowalski napisał:

Ja by te kolumny miały się do AUDO PRO A48?

Jan

Argon Audio grają żywiej, bardziej barwnie. Są fani jednych i drugich :) Napisz do nas, przygotujemy fajną cenę na Fenrisy. 

• 1 month later...
Napisano
7 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Pojedynek mógłby być naprawdę wyrównany. Przewagą AudioPro będą funkcje sieciowe (Wifi-BT-Spotify-Tidal) oraz podłączenie do telewizora np. po HDMI.

Reszta, to będą odczucia w dźwięku :)

Miałem możliwość posłuchać kolum A48 na żywo, jak na tak małe głośniki , zrobiły na mnie wrażenie.

Może i nie trzeba sounbaru przy oglądaniu filmów ale przy cichszym słuchaniu muzyki chyba gdzieś tych basów brakuje . Wysokie tony dużo czyściej.

Na plus WiFi i wzmacniacz klasy D (też w A55).

Super by bylo posłuchac obu zestawów (AUDIO PRO A48 i Argon Audio Fenris A55)

Napisano
36 minut temu, Jan_Kowalski napisał:

Miałem możliwość posłuchać kolum A48 na żywo, jak na tak małe głośniki , zrobiły na mnie wrażenie.

Może i nie trzeba sounbaru przy oglądaniu filmów ale przy cichszym słuchaniu muzyki chyba gdzieś tych basów brakuje . Wysokie tony dużo czyściej.

Na plus WiFi i wzmacniacz klasy D (też w A55).

Super by bylo posłuchac obu zestawów (AUDIO PRO A48 i Argon Audio Fenris A55)

W tej sytuacji, może i dobrym pomysłem byłoby wypożyczenie tego modelu od Nas i od kolegów aby w domowych warunkach podjąć ostateczną decyzję :)