darek.s74 Napisano 2 października 2023 Udostępnij Napisano 2 października 2023 Cześć, Mam prośbę o pomoc wyborze słuchawek przewodowych do kwoty 200-300 zł. Używane będą z Iphonem 15 (posiada już port USB-C zamiast lightning), a jako, że sprzęt ten nie obsługuje dźwięku Lossless przez BT wybór padł na słuchawki przewodowe. Zależy mi przede wszystkim na na jak najlepszym dźwięku i komforcie korzystania. Słucam metalu oraz cięższego rocka (z Apple Music, Tidal), słuchawki nie będą wykorzystywane do rozmów, wiec mikrofonu nie potrzebuję. Wstępnie patrzyłem na Koss Porta Pro oraz tańsze modele Audio-Technica. NIe znam się na parametrach itp, wybór padł na podstawie obejrzanych filmików na YouTube. Czy możecie mi pomóc w tym temacie? I przy okazji drugie pytanie. Spotkałem się podczas oglądania filmików z takim urządzeniem jak Dragonfly (np. black). Czy jego zakup i podłączenie spowoduje znaczne polepszenie jakości dźwięku po podłączeniu do iPhona? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek.s74 Napisano 3 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2023 Jeszcze znalazłem dwa modele: Sennheiser HD400S oraz Creative Zen Hybrid. Czy Koss Porta Pro byłby lepszym czy gorszym wyborem od tych dwóch? Z tego co czytałem, to słuchawki Audio-Technica mają bardzo długie kable, więc ciężko byłoby się z nimi przemieszczać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 6 października 2023 Udostępnij Napisano 6 października 2023 Witaj, Faktycznie, Audio Technica robi dłuższe kable dla swoich klientów, ale mimo to posłuchaj sobie modelu AVC 400 https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-nauszne/audio-technica-ath-ava400.html Są wygodne, komfortowe, lekkie. Sądzę, że też ich charakter dźwięku mógłby Ci się spodobać. Zapraszamy w każdym razie na prezentację. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek.s74 Napisano 6 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2023 Dzięki za odpowiedź. A jakbym zwiększył budżet o ok. 100,00 to lepszym wyborem dla mnie byłby model ATH-M20xBT? Z tego co czytam można używać ich zarówno bezprzewodowo jak i po kablu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 10 października 2023 Udostępnij Napisano 10 października 2023 Dnia 6.10.2023 o 22:34, darek.s74 napisał: Dzięki za odpowiedź. A jakbym zwiększył budżet o ok. 100,00 to lepszym wyborem dla mnie byłby model ATH-M20xBT? Z tego co czytam można używać ich zarówno bezprzewodowo jak i po kablu A-T M20XBT byłyby zdecydowanie lepszym wyborem. Nie wspominając już o możliwości podłączenia przewodu. W aktualnej cenie 349 zł, nie sposób dostać jest studyjnej precyzji czy też dobrej selekcji tego dźwięku. Jeśli masz czas, to zapraszamy Cię na odsłuchy https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-bezprzewodowe/sluchawki-audio-technica-ath-m20xbt.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek.s74 Napisano 10 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2023 (edytowany) Chyba się zdecyduję na ten model ATX-M20BT, tylko mam ostatnie pytanie. Czy jak podłączę je przewodowo za pomocą przejściówki Apple do IPhona to otrzymam zauważalnie lepszy dźwięk niż przy połączeniu Bluetooth (słuchając z Apple Music)? Pytam bo zastanawiam się czy jest sens kupować taką przejściówkę Edytowano 10 października 2023 przez darek.s74 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 12 października 2023 Udostępnij Napisano 12 października 2023 Słuchanie przez przejściówkę może nie dać efektu poprawy dźwięku względem BT. Trzeba by pewnie sięgnąć po jakiegoś dongle DAC. Skoro już masz wejście USB-C to powinno być znacznie większe pole manewru przy wyborze. Ale też pewnie dobry efekt osiągniesz dopiero przy budżecie na poziomie $100+. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek.s74 Napisano 12 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2023 Ok, dzięki za odpowiedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 października 2023 Udostępnij Napisano 14 października 2023 Dnia 10.10.2023 o 22:01, darek.s74 napisał: Chyba się zdecyduję na ten model ATX-M20BT, tylko mam ostatnie pytanie. Czy jak podłączę je przewodowo za pomocą przejściówki Apple do IPhona to otrzymam zauważalnie lepszy dźwięk niż przy połączeniu Bluetooth (słuchając z Apple Music)? Pytam bo zastanawiam się czy jest sens kupować taką przejściówkę W tej sytuacji pomyśl w przyszłości o jakimś nie drogim DAC/Wzmacniaczu (2w1) do tego modelu Audio Technica. Polecam Ci zerknąć na uznany produkt Audioquest Dragonfly BLACK - obejrzyj sobie filmik poniżej, to może radykalnie wszystko zmienić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts