hipek #1 Napisano 31 marca 2009 Jake dvd kupić do onkyo 805 kolumny to H/K hkts11, stereo Monitor Audio RS6zależy mi na jak najlepszej jakości dzwięku, miło by było gdyby było wejście usb myślełem o onkyo 504 ale słyszałem że jest wybredny w divix-ach i ma jakieś problemy z odczytem napisów (trzeba konwenterować na sub.)wolał bym coś bardziej uniwersalnego jak np pioneer 610, tylko czy jakość dziwęku i obrazu będzie taka sama (dts,sacd)może jakieś inne propozycje (max 1100zł)Dzięki za pomoc Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pacio94 #2 Napisano 31 marca 2009 Ja na twoim miejscu wziąłbym 504 i do tego dokupił jakiś taniutki wszystkomający odtwarzacz, taki sprzęt odczyta ci wszystko, a dobre DVD przyda się do muzy i filmów oryginałów Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hipek #3 Napisano 31 marca 2009 Więc widze że jest różnica w jakości dzwięku i obrazu między onkyo 504, a tym pioneerem 610...Niby piszą że ten pioneer też odtwarza dts, sacd.... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
audionet #4 Napisano 1 kwietnia 2009 Myślę że pomysł z tanim DVD do Onkyo wcale nie jest zły.U mnie w domu jest Manta z wejściem Usb i nawet ze skalowaniem obrazu .Do oglądania filmów całkiem wystarczy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
artur77 #5 Napisano 1 kwietnia 2009 hipek - zadales pytanie o sacd, jak czesto bedziesz sluchal w tym formacie, w poröwnaniu do cd? Poza tym, czy masz tv full hd? Jeszcze jedno - czy koniecznie odtwarzacz musi byc nowy?Pozdrawiam. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hipek #6 Napisano 1 kwietnia 2009 (edytowany) ty 32LX70 panasonic, a więc nie posiada fulhdsacd bedzie słuchane stosunkowo rzadko (fajnie jak by było w razie czego)tak chciałem nowy odtwarzacz Edytowano 1 kwietnia 2009 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cooledit #7 Napisano 1 kwietnia 2009 A może coś w stylu Yamaha DVD-S1800 więcej informacji po linkiem :http://translate.google.pl/translate_s?hl=...;ct=search_linkU mnie sprawuje się bardzo dobrze. Skalowanie do 1080p bez problemu, SACD chodzi bardzo dobrze i co jest rzadkością obsługuje DVD-AUDIO ale to raczej mało przydatne Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kibic1 #8 Napisano 1 kwietnia 2009 Radziłbym pójść tropem tanie DVD ,do filmów z komputera zaś do płyt oryginalnych odtwarzacz Blue Ray.Na pewno będzie miał dobry układ skalujący w górę dla DVD i dodatkowo odtworzy filmy w nowym formacie.A różnicę jakości widać nawet na tradycyjnym telewizorze. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
artur77 #9 Napisano 1 kwietnia 2009 Propozycje Kibic1 oraz pacio94 sä ciekawe, moja wygläda podobnie - masz bardzo dobry TV HD Ready (nie Full-HD), warto moze od razu zdecydowac sie na odtwarzacz Blu-ray Np:http://www.allegro.pl/item588669573_panaso...faktura_gw.htmlw cenie 949 pln, odtwarza blu-ray, dvd, cd, mp3, divx itd.Nad SACD, jesli juz piszesz "moze sie przyda" bym sie zastanowil, sam przez lata uzywalem odtwarzacza multiformatowego (w tym SACD) i tylko 2 razy sluchalem plyt super audio Poza tym, jesli stereo z tego odtwarzacza nie bedzie dla Ciebie satysfakcjonujäce - proponuje zakup uzywanego odtwarzacza CD, bardzo dobre modele mozna wyrwac na Allegro w idealnym stanie juz za ok. 200pln. Kilka tygodni temu sam posluzylem sie podobnym schematem zakupu - siostra zakupila w jakims sklepie AGD odtwarzacz DVD Sony, za bodajze 300 Pln. Odtwarza mp3 i divX, ale dzwiek w stereo z CD - tragedia! Za 179 pln znalazla na Allegro Sony DP-S 725D w idealnym stanie, nie odtwarza mp3 ani divX, nie przyjmuje tez przegrywanych CD, ale przy DVD i oryginalnych CD - rewelacja. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hipek #10 Napisano 1 kwietnia 2009 Kurcze może rzeczywiście zdecydowal bym sie na blu raykolego proponuje tutaj panasonica 35-tke, a w cenie do 1500zł co było by najlepszym wyborem z blu raypanasonic 55,50 czy może sony 550może jakiś inny????... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
artur77 #11 Napisano 1 kwietnia 2009 http://www.allegro.pl/item598542052_pionee...wice_sklep.htmlJesli juz zwiekszasz budzet, kapitalny odtwarzacz, bardzo dobry w stereo (test w Audio Video marzec 2009), sam uzywam od niedawna modelu wyzszego (LX-71) i jestem zachwycony Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hipek #12 Napisano 1 kwietnia 2009 A wiec decyzja podjęta -Pioneer BDP-51FD-oczywiście muszę dozbierać kaski Serdeczne wszystkim dziękuję za cenne radyPozdrawiam!!! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kibic1 #13 Napisano 2 kwietnia 2009 Jeśli starczy kasy to wybór dobry .Jeśli kasy jest mniej najlepszy jest Panasonic. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
artur77 #14 Napisano 2 kwietnia 2009 "Audio Video 3/2009":Za i przeciw, Panasonic DMP-BD55:"Za: bardzo dobry obraz HD, czytnik kart SDHC, niezla szybkosc uruchamiania, regulacje obrazu, BD-Live (brak u Pioneera 51)Przeciw: praktycznie nie nadaje sie do sluchania plyt CD (brzmienie, powolna praca, nieprzydatny wyswietlacz), glosna praca wiatraka i napedu, przecietna jakosc brzmienia z wyjsc analogowych i HDMI." Panasonic DMP-BD35 jest dobrym odtwarzaczem w cenie do 1000pln, jesli komus nie za bardzo zalezy na dzwieku z CD, lub dodatkowo zakupi (posiada) dedykowany odtwarzacz. Pioneer BDP-51FD jest möwiäc krötko - wybitny, jesli chodzi o obraz i dzwiek w cenie ok 1700 - 2000 pln. wsröd odtwarzaczy Blu-ray. Jakosc obrazu prawie identyczna jak w LX 71, natomiast dzwiek bardzo zblizony.http://www.avpartner.pl/product_info.php?c...roducts_id=1990Panasonic DMP-BD55 wypada na tle Pioneera raczej marnie, moze nie tyle w obrazie, co w dzwieku, cena natomiast podobna - od 1600pln. P.S. Recenzja tylko potwierdzila moje wlasne wrazenia.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach