zwitek Napisano 31 marca 2009 Udostępnij Napisano 31 marca 2009 Witam,Posiadam amplituner Yamaha RX-V463 + DVD 663. Sprzęt zakupiłem z myślą o oglądaniu filmów i słuchaniu muzyki. W kontekście audio o wyborze tego zestawu przesądził również support dla ipoda (niestety nie mogłem znaleźć dobrego i w odpowiednio niskiej cenie wzmacniacza stereo z taka funkcją). Zdaję sobie sprawę, że zakup zestawu 5.1 jest tutaj mocno na wyrost. Mimo to potrzebuję pomocy w doborze dwóch kolumn podłogowych. Słucham bardzo różnej muzyki. Od naprawdę ciężkiego metalu, przez rock/blues do ambient. Trudno mi jednoznacznie wskazać na któryś z gatunków. Ponadto nie jestem wymagającym audiofilem. Chciałbym na chwile obecną dokonać najlepszego wyboru w stosunku do budżetu. Jeśli chodzi o pokój, to ma około 25 m2 (w planach przeprowadzka do większego mieszkania). Budżet na zakup kolumn to około 2500 PLN.Oto kolumny nad którymi osobiście się zastanawiam:-------------------JBL E-80 NorthbridgeMagnat Quantum 507Yamaha NS-8900Yamaha NS-555KEF c7Celestion F28Celestion F38DALI Concept 6Infinity BETA 50Monitor Audio Bronze BR5PARADIGM MONITOR 7 v.5Z góry dziękuję za pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oktagon Napisano 31 marca 2009 Udostępnij Napisano 31 marca 2009 Cytat Posiadam amplituner Yamaha RX-V463 + DVD 663. Sprzęt zakupiłem z myślą o oglądaniu filmów i słuchaniu muzyki.Budżet na zakup kolumn to około 2500 PLN. Planujesz kupic do amplitunera kina domowego + DVD kolumny - to rozumiem. Ale... upatrujesz sobie co poniektóre kolumny z całkiem wyższej półki w stosunku do sprzętu. Ale dobrze wydane pieniądze zawsze cieszą.Uwaga: z tego DVD i amplitunera AV nie uzyskasz tak naprawdę zadawalającej jakości muzyki stereo, ale zawsze to jakiś początek Sprawdz oferte specjalna tutaj:http://www.htfr.com/more-info/MR291443oraz tutaj:http://www.htfr.com/more-info/MR238785Możliwa wysyłka za granicę (We also ship Worldwide)Jeżeli Cię to zainteresuje, to mogę zgłębic ten temat i dowiedziec sie jak zorganizowac zakup z wysylka za granice. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 1 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2009 Kolumny raczej kupiłbym w kraju wysyłka byłaby droga i niebezpieczna dla kolumn.Dobrze by było abyś choć niektórych z nich posłuchał.Jaki lubisz dźwięk ostry czy ocieplony ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwitek Napisano 1 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2009 (edytowany) Raczej kierowałbym się ku ocieplonemu Edytowano 2 kwietnia 2009 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwitek Napisano 1 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2009 Cytat Planujesz kupic do amplitunera kina domowego + DVD kolumny - to rozumiem. Ale... upatrujesz sobie co poniektóre kolumny z całkiem wyższej półki w stosunku do sprzętu. Ale dobrze wydane pieniądze zawsze cieszą. Rozumiem Cię. Wiem, że aby uzyskać zadowalający dźwięk stereo z amplitunera kina domowego trzeba by pewnie wydać 2-3 razy więcej kasy. Mam jednak przeczucie, że mogą tutaj pomóc po prostu 'dobre' kolumny. To trochę tak jak lepszy obiektyw do kiepskiego aparatu... Z drugiej jednak strony i w moim przekonaniu kolumny z wyższej póki to takie, które owszem kosztują 2500 ale za sztukę a górnej granicy przecież jak wiadomo nie ma:)Co zaś tyczy się zakupu za granicą to jednak chciałbym skoncentrować się na Polsce. Swojego czasu planowałem tak zakup gitary i w rezultacie zdecydowałem się kupić nieco drożej ale w kraju.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 1 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2009 Z tego co podałeś to chyba najlepsze będą Magnaty i Paradigmy, ja osobiście rozważyłbym JBL, ale to już specyficzne granie (mocne basy, podkolorowane, dominujące). Zobacz jeszcze Klipscha Synergy F2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwitek Napisano 2 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2009 (edytowany) ok, dzięki Edytowano 2 kwietnia 2009 przez RoRo Korzystaj z funkcji ODPOWIEDZ, gdy nie musisz cytować wypowiedzi poprzednika (wtedy-ODPISZ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts