Skocz do zawartości

Sluchawki, wzmacniacze sluchawkowe, kable i ...

Recommended Posts

Słucham właśnie na HE1000V2 stealth.

Bardzo przyjemny dźwięk się z nich wydobywa. Sporo wygodniejsze od LCD, choć nie tak całkiem idealne.

Te spore rozmiary jednak trochę miejsca zajmują. Ustawione na 3 ci otwór, trochę na szczękę naciskają.

Ale nie aż tak, by się nie dało wysiedzieć. Ja mam na drugim otworze i jest ok. Czuć tylko ze te poduszki trochę bardziej sztywne są, niż np. w Denonie lub ZMF.

To jest demo model, więc nie wiem ile godzin już grał,  może się jeszcze wyrobią.

Co do porównania z LCD2, delikatnie słychać,  że Hifiman ta scenę ma większą.

Nie ma jednak już tak wielkiej różnicy, jak w przypadku Aryi Stealth v2.

Byłaby zaje.... gdyby udało im się ta wolność,  jaką te słuchawki dały  dzwiekowi, kontrolować. Jak dla mnie, nie było tam żadnej kontroli nad dźwiękiem. 

Nawet bym stwierdził że to nieudany model był.

20250326_215723.jpg

Dnia 26.03.2025 o 22:09, Artur Brol napisał:

Słucham właśnie na HE1000V2 stealth.

Bardzo przyjemny dźwięk się z nich wydobywa. Sporo wygodniejsze od LCD, choć nie tak całkiem idealne.

Te spore rozmiary jednak trochę miejsca zajmują. Ustawione na 3 ci otwór, trochę na szczękę naciskają.

Ale nie aż tak, by się nie dało wysiedzieć. Ja mam na drugim otworze i jest ok. Czuć tylko ze te poduszki trochę bardziej sztywne są, niż np. w Denonie lub ZMF.

To jest demo model, więc nie wiem ile godzin już grał,  może się jeszcze wyrobią.

Co do porównania z LCD2, delikatnie słychać,  że Hifiman ta scenę ma większą.

Nie ma jednak już tak wielkiej różnicy, jak w przypadku Aryi Stealth v2.

Byłaby zaje.... gdyby udało im się ta wolność,  jaką te słuchawki dały  dzwiekowi, kontrolować. Jak dla mnie, nie było tam żadnej kontroli nad dźwiękiem. 

Nawet bym stwierdził że to nieudany model był.

20250326_215723.jpg

Dlatego, żeby było zawsze "w punkt" trzeba mieć kilka różnych modeli, na różne zachcianki :)

Mnie wystarczy jeden😁

Tylko musze w koncu skonczyc z tym wygladem, a skupic sie na wygodzie, potem jakosci dzwieku.

Wczesniej tak powinienem zrobic, ale mialem nadzieje, ze jakosc dzwieku i wyglad LCD2, przebija wage i wygode. Niestety sie nie udalo.

Sprobuje Denona AH D9200 gdzies pozyczyc, ale juz tylko by sprawdzic jak leza, nie pamietam juz totalnie, czy zmienilem bo byly za male, czy poprostu szukalem powodu do zmiany.🤭

Podobno Aune SR7000 tez sobie calkiem niezle radzi, moze tez poszukam.

Witam , dzięki załodze Mp3 Store miałem okazję (wreszcie) przez ostatnie dwa dni słuchać 1266 TC . No cóż spektakularne słuchawki , dwa dni to bardzo nie wiele na zapoznanie się z sprzętem a w szczególności z 1266 , ale po tych kilkunastu godzinach słuchania mogę powiedzieć że to słuchawki specyficzne ale w mojej opinii doskonałe . Po lekturze krążących opinii na temat ich słabej amatorskiej budowy muszę to zdementować , słuchawki są wykonane pancernie , pomysł z padami montowanymi na magnes to dla mnie nobel się należy nareszcie nie trzeba być zegarmistrzem żeby wymienić pady , niby minus to oring ale w efekcie to nic wielkiego wymiana trwa 3 min koszt pary około 0,80 gr . Dźwięk wielka scena , super dynamika ( perkusja gra genialnie ) , dobry mocny bas ( w żadnym razie nie dudniąc zwarty szybki , przynajmniej na Niimbus ) Jako fan metalu muszę stwierdzić że jego ekstremalne odmiany grają bardzo dobrze szczególnie gęste ciężkie szybkie i skompresowane kawałki . Dwa dni to totalnie za mało aby poznać te słuchawki z względu na ustawienia które naprawdę bardzo wpływają na dźwięk jest dużo zmiennych od położenia padów na przetwornikach przez szerokość i kąt pałąka do  ułożenia ich na głowie . Prądu jednak potrzebują na Niimbus gain +6 db potencjometr godz 2- 3  ( gdzie np Lcd 4z 11:30 ) w innych konfiguracjach nie próbowałem z braku czasu . Ogólnie świetne słuchawki wskakują na listę zakupową , w kolejnych dniach będę miał jeszcze kilka par słuchawek do posłuchania jeszcze raz dzięki Mp3 Store i wtedy będę podejmował jakieś decyzję , choć przed ostateczną wolałbym 1266 posłuchać trochę więcej niż  dwa dni . O cenie nie piszę każdy wie jaka jest 

IMG_9576.jpg