Skocz do zawartości

Streamer do 2500 zł - Cambridge Audio MXN10 vs. Bluesound Node? A może jeszcze coś innego?

Recommended Posts

Napisano
11 godzin temu, prezes83 napisał:

W porównaniu Wiim pro plus vs BS Node - subiektywnie - ten drugi brzmieniowo wypada lepiej i to zarówno przy podłączeniu bezpośrednim do wzmacniacza jak i przy wykorzystaniu zewnętrznego DAC'a w postaci Topping E70. Brzmienie jest żywsze, bardziej energiczne, można by nawet powiedzieć, że nieco efekciarskie. Obie aplikacje są OK, i mimo iż Nodę nie ma Chromecasta to z obsługą Deezera nie przeżywam męczarni jak to w innych odtwarzaczach. 

Jak @Piotr Sonido wspomniał, jakość Wiim'a jest taka sobie - przy próbie podłączenia optyka, zaślepka spadła z zawiasu i utknęła wewnątrz blokując złącze. 

Myślę, że 1700zł różnicy w cenie w tym wypadku będzie odczuwalne. Niekiedy, w danej konfiguracji systemu, żeby "poczuć" różnicę trzeba nieco głębiej sięgnąć do portfela. 

Forumowego porównania MXN10 z BS Node sam jestem ciekaw :)

Ja też odczuwam różnice przy transportach. Opisałem to przy teście Wiima mini. Dla mnie on gra wyjątkowo jasno po optyku. W porównaniu do innych transportów jakie miałem. To się może podobać ale nie sprawdzi się w każdym systemie.