Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

Od tygodnia przeglądam internet w poszukiwaniu nowych kolumn i potrzebuję wsparcia w wyborze. Budżet to 2500zł, ale wolałbym zmieścić się w 1800-2000zł.

Warunki: Salon w bloku, 6x3m, kolumny stoją na dłuższej ścianie w rozstawie 2m. Muzyki słucham raczej cicho, żeby nie narażać się sąsiadom. ;)

Muzyka: Głównie rap/pop, czasami inne gatunki, często jakieś radio 

Wzmacniacz: do dyspozycji mam Harmana HK6550 oraz Denona DRA-800H

Wcześniej miałem Mission M34i i byłem z nich zadowolony, podobało mi się ich brzmienie. Sprzedałem je po ponad 2 latach, bo chciałem czegoś nowego. Ogólnie lubię ciepły dźwięk, czasami aż do przesady. 

Na oku mam:

- Pylon Pearl 25

- Heco Aurora 700

- Tannoy Platinum F6

- Mission LX-4 MKII

- Indiana Tesi 561

Z góry dziękuję za pomoc :) 

Napisano

Cześć, z Twoich opcji to Pylony Pearl 25 są opcją brzmiącą najbardziej naturalnie - w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Bardzo fajna opcja, na 18m2 również będzie okej. Przy Heco Aurora 700 może nieco bym się obawiał o bas, bo one lubią nim zagrać, są bardziej ofensywne w brzmieniu. Tesi 561 to znowu kolumny cieplejsze, ale spokojniejsze. Każda z nich może być dobrą opcją dla Ciebie, ale przemyślałbym w tym metrażu kolumny podstawkowe. Zachęcam do obejrzenia naszego filmu, gdzie znajdziesz kilka propozycji :)

W razie czego zapraszamy do kontaktu i na odsłuch ;)