Kamil Fiedoruk Napisano 9 listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 listopada 2023 Cześć, Od tygodnia przeglądam internet w poszukiwaniu nowych kolumn i potrzebuję wsparcia w wyborze. Budżet to 2500zł, ale wolałbym zmieścić się w 1800-2000zł. Warunki: Salon w bloku, 6x3m, kolumny stoją na dłuższej ścianie w rozstawie 2m. Muzyki słucham raczej cicho, żeby nie narażać się sąsiadom. Muzyka: Głównie rap/pop, czasami inne gatunki, często jakieś radio Wzmacniacz: do dyspozycji mam Harmana HK6550 oraz Denona DRA-800H Wcześniej miałem Mission M34i i byłem z nich zadowolony, podobało mi się ich brzmienie. Sprzedałem je po ponad 2 latach, bo chciałem czegoś nowego. Ogólnie lubię ciepły dźwięk, czasami aż do przesady. Na oku mam: - Pylon Pearl 25 - Heco Aurora 700 - Tannoy Platinum F6 - Mission LX-4 MKII - Indiana Tesi 561 Z góry dziękuję za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 listopada 2023 Cześć, z Twoich opcji to Pylony Pearl 25 są opcją brzmiącą najbardziej naturalnie - w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Bardzo fajna opcja, na 18m2 również będzie okej. Przy Heco Aurora 700 może nieco bym się obawiał o bas, bo one lubią nim zagrać, są bardziej ofensywne w brzmieniu. Tesi 561 to znowu kolumny cieplejsze, ale spokojniejsze. Każda z nich może być dobrą opcją dla Ciebie, ale przemyślałbym w tym metrażu kolumny podstawkowe. Zachęcam do obejrzenia naszego filmu, gdzie znajdziesz kilka propozycji W razie czego zapraszamy do kontaktu i na odsłuch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 9 listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 listopada 2023 Cześć Na prawdę dobrą propozycją dla Twojej elektroniki (szczególnie dla Harmana) będą zaproponowane już wcześniej przez naszych kolegów INDIANA LINE TESI 561. To ocieplona, łagodnie grająca kolumna. Koniecznie, sprawdź, zapraszamy Cię na prezentację Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts