Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

i rozważam dwie opcje

1 kierować się wyglądem i po prostu mieć coś co cieszy oko, a nie ucho ( jako eksponat po prostu).

2 kupić coś co dobrze gra, ma to 'coś" co sprawia, że człowiek będzie chciał czasem posłuchać ulubionych nagrań z kasety. 

Wszelkie uwagi, doświadczenia mile widziane. A gdyby ktoś miał w dobrej cenie Technicsa RS-B100 to proszę się nie krępować z ofertą ;)

Napisano

Jakiś czas temu też się skusiłem na magnetofon - leży w piwnicy. Słuchać się jednak nie da…. Ale ulubione kasety przegrałem i czasami puszczam z plików.

Przy zakupie chyba najlepiej zacząć od pewnego źródła, w końcu to sprzęty używane i z przewagą mechaniki. Ja też patrzyłem na markę, żeby jakoś pasowało, ale jak się okazało, niepotrzebnie.

Napisano (edytowany)
Dnia 28.11.2023 o 22:28, K8v8M napisał:

kierować się wyglądem i po prostu mieć coś co cieszy oko,

zacznij od wyboru pod preferencje które podałeś. Ma cieszyć Twoje oczy, pooglądaj fotki w necie i jak już dokonasz wyboru poproś o opinię kolegów.

Używam magnetofony do dnia dzisiejszego, i jestem zadowolony, wszystko zależy od jakości sprzętu.

Pozdr.

P.S.

Tylko nie zdziw się gdy dostaniesz negatywne opinie lub ten magnetofon będzie tylko dla Twoich oczów.

Edytowano przez Karol64208
Napisano
1 godzinę temu, K8v8M napisał:

widział u siebie :)

Na pewno znajdziesz w sieci.

Według mnie to trafiony wybór, szanuje taśmy, 3 stopniowy hamulec, dodatkowo czasomierz oprócz licznika, stop na "0" dokładnie zatrzymuje się na "0" głowice GX.

Sprawuje się dobrze, dźwięk ok.

Wadą obecnie jest mały wybór taśm nowych- brak, tylko NOS-y i też cena tych taśm.

Ale co nie robi się dla oczów😗.

Napisano
3 godziny temu, Karol64208 napisał:

Na pewno znajdziesz w sieci.

Według mnie to trafiony wybór, szanuje taśmy, 3 stopniowy hamulec, dodatkowo czasomierz oprócz licznika, stop na "0" dokładnie zatrzymuje się na "0" głowice GX.

Sprawuje się dobrze, dźwięk ok.

Wadą obecnie jest mały wybór taśm nowych- brak, tylko NOS-y i też cena tych taśm.

Ale co nie robi się dla oczów😗.

tak. za 7-15 tysięcy...

NOS=nie otwierana staroć?

Taśm planuje raczej kilka nie kilkadziesiąt, więc chyba podołam finansowo ;)

Napisano
27 minut temu, K8v8M napisał:

NOS=nie otwierana staroć?

Nowe ze starych zapasów- nie używane.

28 minut temu, K8v8M napisał:

tak. za 7-15 tysięcy...

tylko sprawdź czy nie jest po naprawie i zalecam odbiór osobisty, mają swoją wagę ale są to delikatne urządzenia.

Powodzenia.

1 godzinę temu, klimkr napisał:

en na górze do oglądania, a gra ten na dole :)

jakoś trzeba sobie radzić😏

Napisano
1 godzinę temu, Karol64208 napisał:

tylko sprawdź czy nie jest po naprawie i zalecam odbiór osobisty, mają swoją wagę ale są to delikatne urządzenia.

Powodzenia.

dzięki za sugestie, zastosuję.

Raczej planuję zakup na rok 2025 (na przyszły obiecałem sobie ascezę w zakresie wydatków audio) więc sporo czasu na rozeznanie w temacie i wyrobienie opinii.