Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Część,mam pytanie do bardziej zorientowanych w temacie zagrożenia w sieci,nie żebym był lekkomyślny i klikał gdzie popadnie,ale taka sytuacja spotkałam mnie pierwszy raz.Mialem kilka miesięcy temu Netflix na miesiąc na próbę i zrezygnowałem, wczoraj dostałem maila ze odnowiona została subskrypcja,że zmieniony został adres e-mail i numer telefonu na moim koncie i że została pobrana opłata, oczywiście nikt z moich domowników ani ja tego nie zrobiliśmy,zadzwoniłem do Netflix i konsultant powiedział że cofnie opłatę,i że może anulować kartę płatniczą przypisaną do konta jeśli podam mu numer karty,odmówiłem podania przez telefon,i zadzwoniłem do banku w celu zablokowania karty,w dalszym ciągu nie wiem w jaki sposób to się stało, usunąłem kartę z innych płatności, PayPal,Booking,itp.Moze ktoś ma pomysł?

Napisano
Dnia 5.12.2023 o 17:37, tomaz75 napisał:

w dalszym ciągu nie wiem w jaki sposób to się stało, usunąłem kartę z innych płatności, PayPal,Booking,itp.Moze ktoś ma pomysł?

Mogłeś mieć proste hasło. Mogłeś mieć takie samo hasło w innym serwisie/portalu którego dane wyciekły. Mogłeś kliknąc link/otworzyć załącznik który przesłał token z Twojej przeglądarki do atakującego. Możliwości jest wiele. 

• 1 year later...