Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich,

Po wielu latach męczenia się z byle jakimi głośnikami komputerowymi/TV dojrzałem do zakupu amplitunera i zestawu głośników.

Amplituner po dłuższej analizie już wybrałem  - Yamaha RX-V6A.

Na start chciałbym do niego dokupić zestaw dwóch używanych kolumn podłogowych który, docelowo, po uzbieraniu większej ilości gotówki, mógłbym wymienić na coś lepszego lub rozbudować do 5.1

Myślałem wstępnie o Indiana Line Tesi 561. Możecie pomóc i ukierunkować mnie jakich innych producentów jeszcze brać pod uwagę ?

Salon - około 30 m.kw

Budżet za używane - około 1500 (nowe do 2500)

Wymagania - Muzyka (głównie rock)/ filmy i może trochę nietypowo - chciałbym aby dobrze i wyraźnie było na nich słychać audiobooki 😉.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Mirek

Napisano
3 godziny temu, Mirohalter napisał:

Amplituner po dłuższej analizie już wybrałem  - Yamaha RX-V6A.

Na start chciałbym do niego dokupić zestaw dwóch używanych kolumn podłogowych który, docelowo, po uzbieraniu większej ilości gotówki, mógłbym wymienić na coś lepszego lub rozbudować do 5.1

Myślałem wstępnie o Indiana Line Tesi 561. Możecie pomóc i ukierunkować mnie jakich innych producentów jeszcze brać pod uwagę ?

Mój sąsiad ma yamaha + tesi 5.1 i jest zadowolony. Na start to dobry układ. Ale konkurencja jest duża, jest w czym wybierać.