lukasz_pro Napisano 3 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2009 witam , mam pytanie czy jest przejściówka na słuchawki z jak by to powiedzieć dużego jacka (taki jak mają dj-e) na małego(przeważnie odtwarzacze mp3) ? bo wiem że jest odwrotna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 3 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2009 Oczywiście że jest .Znajdziesz ją na Allegro.Wymaga to tylko minimalnego wysiłku. Potrzebny czas -mniej jak minuta .Pierwszy wynik: http://www.allegro.pl/item591262199_hurtow...ck_maly_fv.htmlA tu odwrotnie http://www.allegro.pl/item593154007_2x_prz...reo_fv_m2m.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 4 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2009 a czy są słuchawki z "mocnym" basem ? głównie chodzi mi o firmy sennheiser , słuchawki mają być do trance(głównie od armada music składanki typu "markus schulz toronto 09" lub trance world mixed by... ,house,hardstyle,klubowa, czasem alternatywa (linkin park) i hip - hop (np florida - low) i bass testy :D:D (bass tronic - bass i love u , dj bily e - beats 4 my van) o głośniki nie pytam bo mam 10m2 więc bedzie g**** a nie bassPS. słuchawki pod kompa , karta dzwiękowa X-fi extreme music, proszę o sensowne propozycje (chodzi o cenę ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 4 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2009 W sumie do kompa to nie warto wydać więcej niż 200zł w tym przedziale cenowym polecam Pioneer SE-MJ5, użytkuję i pod kompem jak się podkręci bas (bez EQ grają z podkolorowaną górą) schodzi nisko i potrafi łupnąć bez zniekształceń. Jeśli chcesz coś droższego to Senn HD595/600, a najlepiej BD DT880 (jedne z niżej schodzących słuchawek, za w miarę rozsądne pieniądze <to znaczy do 1000zł>). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 4 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2009 pacio94 - DT880 do kompa????? No wiesz....zaraz sie obraze Poza tym, Senh 600 jest bardziej "basowo" zestrojony. BD to cos pomiedzy Sennheiser i AKG (niski bas, ale dosc duzo sopranu). Duzo basu jest w Grado lukasz_pro - mozasz podac max. cene sluchawek? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 5 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2009 hmm mysle ze nie ma sensu na słuchawki do kompa dawac wiecej niz 250 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 5 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2009 To weź Pioneera. Konstrukcja DJ-ska zatem wysoka efektywność, co oznacza łatwiejsze wysterowanie. Mam Pioneera i Denona AH-D301 niby cena podobna, a Pioneer daje radę na telefonie czy kompie, a Denon tylko pod wzmakiem słuchawkowym i to w dodatku tylko przy odtwarzaczu (komp + wzmak też niezbyt). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamoic Napisano 8 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2009 (edytowany) A ja proponuje piekne basowo Philips SHP2500..za 65zl na allegro ............ aczkolwiek moglbym polecic bardzo dobre male glosniki z wielkim dzwiekiem...i pieknym basem.Sorki uzylem tu 2 razy okreslenia "piekny bas"...prawda jest ze sluchawki te brzmia swietnie...ale "piekny bas" to nalezy sie tym glosnikom.... Edytowano 8 kwietnia 2009 przez RoRo Bardzo proszę używać opcji "EDYTUJ" zamiast dodawać kolejny post... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 10 kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2009 tylko że na 10m2 bass nie ma ochoty za bardzo "kopać" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tench88 Napisano 13 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2009 Rzuc okiem lub uchem na HD215, mam takie i jestem zadowolony....@pacio HD590/600 do kompa to Twoj cynizm czy glupota?? Myslisz ze dziurka w PC uciagnelaby te sluchawki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 13 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2009 Cytat @pacio HD590/600 do kompa to Twoj cynizm czy glupota?? Myslisz ze dziurka w PC uciagnelaby te sluchawki? Dlaczego uważasz, że nie uciągnęłaby, przecież nie mają jakiejś niestandardowej impedencji? Wiadomo, że wykorzystanie ich potencjału byłoby żadne, ale zagrać by zagrały.Zawsze można sobie kupić wzmak słuchawkowy do kompa, albo DACa z wbudowanym wzmakiem i "kartą dźwiękową" np. Beresford. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tench88 Napisano 13 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2009 Cytat Dlaczego uważasz, że nie uciągnęłaby, przecież nie mają jakiejś niestandardowej impedencji? Hd 600 maja 300ohm... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 13 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2009 Impedencja impedencją, ale to nie jest jedyny parametr wpływający na głośność (myślę, że głównie o tym rozmawiamy) wiadomo efektywność i moc potrzebna do uzyskania jej. Tego parametru już się nie podaje i jest problem. Patrząc na samą impedencję nic nie powiemy.Ww. Denony mają 28ohm i są bardzo słabo wysterowane przy Creative Surround 5.1 USB, a Pioneer SE-MJ5 mają impedencję podobną efektywność większą, ale też większą moc i jest głośniej (większa róznica efektywności niż mocy; 107dB-100dB i max 1800mW-1000mW).Wiem, że podpięcie HD600 czy nawet 595 do kompa to bezsens, ale wszytsko zależy od budżetu. Jeśli kolega decydowałby się na nie to pewnie kupiłby też kartę dźwiękową i wzmak słuchawkowy, ale jak fundusze nie pozwalają na wydanie 2000zł to bierze słąbsze słuchawki i tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 14 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2009 Cytat Wiem, że podpięcie HD600 czy nawet 595 do kompa to bezsens, ale wszytsko zależy od budżetu. To może lepiej bezsensownych postów nie pisać ..... , kolego Pacio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 14 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2009 Przecież napisałem, że zakup tych słuchawek pociągnął by za sobą dalsze zakupy. Może nie mam wielu lat doświadczenia za sobą, ale trochę wiedzy o tym jednak posiadam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 14 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2009 No to proponuję Ci zakup kolumienek GRANDE UTOPIA BE. Wprawdzie cena (330.000 zł) nieco przekracza Twój budżet, a podłączanie ich do Twojego sprzętu (z całym szacunkiem) jest totalnym bezsensem, ale zawsze można "wyrwać" je może nawet za jakieś 150.000 zł (mając znajomość(i)) i trzeba będzie oczywiście to i owo dokupić (zaznaczam z góry).I właściwie co z tego, że o kolumny nie pytałeś -> zawsze zapytać mogłeś .Trochę więcej luzu, paciu i może mniej zaangażowania na korzyść adekwatności .Powodzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 14 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2009 Bez przesady tak po bandzie to nie pojechałem, przecież nie proponuję mu HD800 czy Denonów 7000, albo wogóle STAXów czy czegokolwiek >5000zł. Ostatecznie w pierwszym poście określiłem co mu wystarczy, a co zagra, ale nie wykorzysta potencjału. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tench88 Napisano 14 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2009 (edytowany) Staxy po wpieciu w dziurke napewno by nie zagraly....Swoja droga jak chlop ma wpiac hd 600 to czemu nie 800? Denony 7000 do kompa ale 5000 bylby by ok nie?A moze cos z dżejbiela? Edytowano 15 kwietnia 2009 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_pro Napisano 24 lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 lipca 2009 będę kupował HD 595 + karta Xonar Essence STX jaka jest różnica między hd 595 a 600 a 650 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 25 lipca 2009 Udostępnij Napisano 25 lipca 2009 Jeśli masz zamiar wydać 750-850zł na kartę wewnętrzną to proponuję się jednak mocno nad tym zastanowić. Po pierwsze cały syf (zasilanie, pola itd.) z innych podzespołów idzie na kartę, dwa za tą cenę (może trochę więcej) można dostać sprzęt, który pobije każdą kartę PCI (np. Beresford TC7520 GFmod), to jest DAC, z wejściem USB (praca jak karta dźwiękowa), z wysokiej klasy wzmakiem słuchawkowym (poczytaj o Holdegronie, bo to podobny poziom). Sama konwersja cyfra/analog jest na nieosiągalnym (dla PCI) poziomie i to samo jest z wzmocnieniem dla słuchawek. Dodatkowo taki Beres to jest coś co wykorzystasz też do głośników, a w przyszłości może też dla zestawu stereo.Co do Sennków, różnica między 595 a 600/650 jest jakościowa, ale tu musisz posłuchać, bo jak to czasem bywa tańszy jest lepszy od droższego. Proponuję ci jeszcze posłuchać GRADO (dla mnie model SR60i był lepszy od HD600) i Bayerdynamica. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tench88 Napisano 25 lipca 2009 Udostępnij Napisano 25 lipca 2009 Hd650 maja wiecej basu niz hd600, sa bardziej ocieplone. Przyjemne relaksujace brzmienie bez zadnego meczenia. Hd600 sa bardziej analityczne i chlodniejsze ale za to troche szybsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts