Rocane Napisano 25 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2023 Cześć ! Czy ktoś z Was korzystał z tytułowego sklepu? Mają w świetnej cenie Reelopa i zastanawiam się nad zakupem. https://www.musicstore.com/pl_PL/PLN/Reloop-Turn5-PP400-Set/art-DJE527?campaign=GShopping/PL&ProgramUUID=8ZbAqJar8cAAAAFlQFpyjI.B&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA7aSsBhCiARIsALFvovz8cCRe_giK3P-z4O5pHHrqI2a5heQmd2CTVZ8aG1V9003w1doIcqEaAnnPEALw_wcB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 26 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2023 (edytowany) Wg mnie jest to podejrzanie tanio. Regularna cena to 3500,00 zł. Wkładka dostarczana z tym modelem jest wyceniana na ok. 500,00 zł. Czyli sam gramofon miałby kosztować 1740,00 zł? Nierealne. Edytowano 26 grudnia 2023 przez Highlander_now Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocane Napisano 26 grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2023 Dlatego właśnie pytam czy ktoś korzystał. Niby adresy podane na stronie jak i cała strona wyglądają normalnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 27 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2023 Nie ryzykowabym zakupów tam. Na Who.Is wszystkie informacje o tym adresie jest privat = podejrzane mocno to jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocane Napisano 4 stycznia Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia (edytowany) Kupiłem ten gramiak ze sklepu powyżej za pośrednictwem Amazon. Paczka wysłana 28.12.2023 a dotarła dzisiaj - 04.01.2023. Gramofon zgody z opisem, świetnie zapakowany - paczka miała ponad metry wysokości. Sprzęt nowy, bez wad, sprawny w 100%. Nie odważyłem się przez ich stronę, ale amazon jest bezpieczny. Cena to 2 461,80zł z wysyłką. W tej cenie chyba to świetna propozycja. Edytowano 4 stycznia przez Rocane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 5 stycznia Udostępnij Napisano 5 stycznia Gratuluję zakupu, dobry pomysł z zakupem przez Amazon i fajna cena wyszła za komplet gramofon plus pre 👍 Jakie pierwsze wrażenia muzyczne? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocane Napisano 5 stycznia Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia Aukcja Amazonu niestety nie oferuje preampu, ale dla mnie to nie problem - posiadam Pro-Ject PhonoBox S2. Co do dźwięku wkladki M2 RED - wyleciała po 10 minutach - za jasno i jakby punktowo, średnica wyraźnie wycofana. Nie podpadła mi całkowicie w moim zestawie audio. -> Q750 + RN803D Założyłem drugi headshell z Goldring E3 i tutaj zdecydowanie poprawa na duży plus. Sam gramofon względem tego co miałem wcześniej - CEC CZ6000 oraz Universum Studio 60000 (+ jakiś AKAI, ale nie pamiętam modelu) jest zdecydowanie bardziej dynamiczny. Wyczuwalne jest też więcej powietrza z tej samej wkładki jak i wiecej detali, szczegółów, kontroli i głębi przy niższych rejestrach, lepsza sterefononia. Być może dlatego, że jest nowy, a może dlatego, że w końcu posiadam regulację VTA i wkładka nie jest juz pod kątem do płyty. Zaciekawiło mnie też to, że na Reloopie stanowczo wyczuwalna jest różnica gdy na płycie znajduje się docisk. Na wcześniejszych gramofonach nie było to aż tak wyczwalne. Myślę że Reloop zostanie ze mną na chwilę. Będę tylko zmieniał wkładki. W drodze będzie coś ze stajni Goldring jak i poluje na Shure M97XE. Dodatkowo za miesiąc wlecą na testy pre - Iskra oraz TubeBox S2. Na dzień dzisiejszy jestem zadwolony, czekam jeszcze na lepszy szablon kalibracyjny. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts