Kazumi Napisano 27 grudnia 2023 Napisano 27 grudnia 2023 Słuchałem dziś i dla mnie bomba. W zasadzie nie mam zastrzeżeń, a funkcjonalność zachwyca. Czy jest tańsza alternatywa dla tego zestawu w używce? (idąc zapewne na kompromis w zakresie funkcjonalności) Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 28 grudnia 2023 Napisano 28 grudnia 2023 Powernode = 3500 zł. Powernode Edge = 2500 zł, ale nie wiem jak dźwiękowo w porównaniu do mocniejszego Powernode. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 28 grudnia 2023 Napisano 28 grudnia 2023 Cambridge AXR 100 + Wiim mini Chyba wyjdzie taniej. Sieć na bardzo wysokim poziomie. Brzmienie dynamiczne, mocne, rozdzielcze. Pasuje pod ELACa 1 Odpisz, cytując
Kazumi Napisano 28 grudnia 2023 Autor Napisano 28 grudnia 2023 Dziękuję l. Alternatywa dla Elacòw ? Nie widzę ich używanych, chciałbym widać łącznie 4 tys. maks. Odpisz, cytując
Kazumi Napisano 28 grudnia 2023 Autor Napisano 28 grudnia 2023 10 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Cambridge AXR 100 + Wiim mini Chyba wyjdzie taniej. Sieć na bardzo wysokim poziomie. Brzmienie dynamiczne, mocne, rozdzielcze. Pasuje pod ELACa Dziękuje, dostałem AXR100 w starej cenie za 2050 zł:) Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 28 grudnia 2023 Napisano 28 grudnia 2023 21 godzin temu, Kazumi napisał: Słuchałem dziś i dla mnie bomba. W zasadzie nie mam zastrzeżeń, a funkcjonalność zachwyca. Czy jest tańsza alternatywa dla tego zestawu w używce? (idąc zapewne na kompromis w zakresie funkcjonalności) Jeśli Ci to pasowało to dlaczego szukać czegoś innego ? Nigdy alternatywa nie zagra tak samo, może być podobnie, ale jednak... Odpisz, cytując
Kazumi Napisano 28 grudnia 2023 Autor Napisano 28 grudnia 2023 Còż może tak być…Entuzjazm rozbił się o prozę życia w postaci finansów. Nie dostałem rat u Was😲 a mam już dość ciągłego czekania i odkładania….🤷🏻♂️ 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 29 grudnia 2023 Napisano 29 grudnia 2023 22 godziny temu, Kazumi napisał: Dziękuję l. Alternatywa dla Elacòw ? Nie widzę ich używanych, chciałbym widać łącznie 4 tys. maks. Pytanie co rozumiesz przez alternatywa. Podobne granie? KEF Q 750 / 950 / Heco Aurora 700 / Dali Oberon 7 / Indiana Line Diva Czy po prsotu konkurencja cenowa ale opcja innego jaśniejszego dzwieku jest ok Monitor audio Bronze / Magnat Signature 13 godzin temu, Kazumi napisał: Dziękuje, dostałem AXR100 w starej cenie za 2050 zł:) No to brać 11 godzin temu, Kazumi napisał: Còż może tak być…Entuzjazm rozbił się o prozę życia w postaci finansów. Nie dostałem rat u Was😲 a mam już dość ciągłego czekania i odkładania….🤷🏻♂️ Alternatywa to mocne słowo. Jak posłuchasz czegoś innego to może spodoba się bardziej. A gdzie indziej dostałeś? Bo banki to mają wspólne te bazy informacyjne. Odpisz, cytując
Kazumi Napisano 29 grudnia 2023 Autor Napisano 29 grudnia 2023 14 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Pytanie co rozumiesz przez alternatywa. Podobne granie? KEF Q 750 / 950 / Heco Aurora 700 / Dali Oberon 7 / Indiana Line Diva Czy po prsotu konkurencja cenowa ale opcja innego jaśniejszego dzwieku jest ok Monitor audio Bronze / Magnat Signature Dziękuję. Ma być podobnie i taniej :))) Mam już w czym wybierać 14 godzin temu, Piotr Sonido napisał: A gdzie indziej dostałeś? Bo banki to mają wspólne te bazy informacyjne. No właśnie o dziwo tak i to bez problemu. Cóż, wszystko jest takie jakie ma być :)) Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 30 grudnia 2023 Napisano 30 grudnia 2023 10 godzin temu, Kazumi napisał: Dziękuję. Ma być podobnie i taniej :))) Mam już w czym wybierać Taniej? No to zawsze będzie jakieś ograniczenie bo ELAC nie jst drogi. No to Heco albo wieksze ograniczenie Indiana Line 10 godzin temu, Kazumi napisał: No właśnie o dziwo tak i to bez problemu. Cóż, wszystko jest takie jakie ma być :)) A no to w porządku. To inny bank musiał być. Ciekawe. Odpisz, cytując
Kazumi Napisano 30 grudnia 2023 Autor Napisano 30 grudnia 2023 (edytowany) 7 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Taniej? No to zawsze będzie jakieś ograniczenie bo ELAC nie jst drogi. To był żart. Wiadomo, każdy chce super jakość za niską cenę :))) Skończyło się na Pylon Diamond 25..warto było szukać dalej...a Cambridge axr100 został zmieniony na Yamahę R-N 803D I teraz jest jeszcze lepiej:)) Miałeś rację Piotrze z tą alternatywą:)) Skończyłem już te poszukiwania, bo idąc dalej bym szczerze zbankrutował, tak się zacząłem wciągać. Sprzęt stoi już przede mną w pokoju i uszka mnie swoimi walorami użytkowymi podczas pisania tego posta....Jestem w niebie.... Pozdrawiam wszystkich melomanów i audiofilów z tego miejsca:)))) PS Dziękuję za wsparcie w procesie. Piękna przygoda. Edytowano 30 grudnia 2023 przez Kazumi 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 3 stycznia 2024 Napisano 3 stycznia 2024 W wersji 1 te Pylony? RN803 wcale nie gra lepiej od AXR 100. Z tym że masz w niej sieć od razu Chyba że kalibracja YPAO? Nie ma sprawy. Polecam się na przyszłość Teraz słuchaj, duzo. Zostaw nas na chwilę aby ktoś Ci czegoś nie zasiał. A jak będziesz chciał to zapraszamy za jakiś czas Dzielenie się doświadczeniami to coraz rzadsze na forum jest. A to takie miłe. Odpisz, cytując
Kazumi Napisano 3 stycznia 2024 Autor Napisano 3 stycznia 2024 11 minut temu, Piotr Sonido napisał: W wersji 1 te Pylony? RN803 wcale nie gra lepiej od AXR 100. Z tym że masz w niej sieć od razu Chyba że kalibracja YPAO? Nie ma sprawy. Polecam się na przyszłość Teraz słuchaj, duzo. Zostaw nas na chwilę aby ktoś Ci czegoś nie zasiał. A jak będziesz chciał to zapraszamy za jakiś czas Dzielenie się doświadczeniami to coraz rzadsze na forum jest. A to takie miłe. Tak, MK1 te Pylony, dostałem dobrą cenę. Hmm faktycznie nie słyszeliśmy dużej różnicy między RN803 a AXR100 (sprzedawca słyszał :)))...zdecydowałem się właśnie z powodu funkcji sieciowych i DACa) Wyszło mnie niewiele drożej niż AXR + Wiim Pro Plus. Jest faktycznie też YPAO, ale jeszcze go nie dotknąłem. Doświadczenia na razie są takie, że nie wiem kiedy słuchałem tak dużo muzyki...Stereo zastąpiło Netflixa na razie...:)) Już zaczynamy myśleć o gramofonie za jakiś czas:) Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 6 stycznia 2024 Napisano 6 stycznia 2024 Ok, No to jak myślałem. To miłego. I wszystkiego dobrego ! Odpisz, cytując
Recommended Posts