TZ12345 Napisano 4 stycznia Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia Ok dziękuję Panowie za porady bo coś mi się rozjaśnia przy czym chyba wszedłem w inny problem tym razem 😅 Zamówiłem Musical Fidelity m3si używkę i tam nie ma optyka. Z cyfrowych tylko USB i teraz takie pytanko: Czy przy podłączeniu Wiim pro plus przez RCA będzie jakaś różnica w dźwięku czy to pójdzie przez DAC m3si czy DAC Wiim pro plus? Mam na myśli taki normalny odsłuch a nie siedzenie w idealnej odległości i szukanie szczegółów. Czy tutaj trzeba jakieś inne urządzenie z wbudowanym lepszym DAC np Yamaha WXC-50 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TZ12345 Napisano 4 stycznia Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2 godziny temu, Q21 napisał: Tak Zapraszam do naszego porównania, omawiamy tam różnice pomiędzy WiiMami - https://www.q21.pl/blog/wiim-mini-pro-czy-plus-poradnik Widziałem, że polecasz gdzieś indziej rozwiązanie https://www.q21.pl/taga-harmony-da-400.html + https://www.q21.pl/wiim-mini.html Brzmi to lepiej niż wiim pro plus? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 stycznia Udostępnij Napisano 4 stycznia Moim zdaniem tak, zagra to lepiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TZ12345 Napisano 4 stycznia Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia Oki a teraz taki pomysł. Jeśli ja to mam podłączone do V6A po preout. To jeśli włączę spotify na amplitunerze i ustawię 2.1 to amplituner Yamahy powinien mi robić za DAC i streamer. Dobrze myślę czy to tak nie działa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Gałązka Napisano 4 stycznia Udostępnij Napisano 4 stycznia 3 godziny temu, Kraft napisał: Kupiłeś trzy tak podobne modele? Po co? Dwa kupiłem a trzeci testowałem w tym samym czasie po co? A dlaczego nie? Nie masz w domu zdublowanych jakichś elementów audio? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 stycznia Udostępnij Napisano 4 stycznia 2 godziny temu, TZ12345 napisał: Oki a teraz taki pomysł. Jeśli ja to mam podłączone do V6A po preout. To jeśli włączę spotify na amplitunerze i ustawię 2.1 to amplituner Yamahy powinien mi robić za DAC i streamer. Dobrze myślę czy to tak nie działa? Tak, ale też jako pre. Może to zabrzmieć gorzej niz podłączenie przez zewnętrzne elementy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TZ12345 Napisano 6 stycznia Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia Dnia 4.01.2024 o 16:53, Q21 napisał: Tak, ale też jako pre. Może to zabrzmieć gorzej niz podłączenie przez zewnętrzne elementy. Ok, wysłałem wiadomość w sprawie wyceny dac i kabli bo sporo się tego nazbiera. Chyba ostatnie pytanie, subwoofer do wzmacniacza czy amplitunera? Sensowniej chyba do wzmacniacza i używać go w stereo ale czy amplituner będzie poprawnie przekazywał sygnał przy używaniu 5.1? Z drugiej strony te kolumny mają sporo basu i same też sobie nieźle radzą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 stycznia Udostępnij Napisano 6 stycznia Cierpliwości. Maja mase roboty. 6 godzin temu, TZ12345 napisał: Chyba ostatnie pytanie, subwoofer do wzmacniacza czy amplitunera? Sensowniej chyba do wzmacniacza i używać go w stereo ale czy amplituner będzie poprawnie przekazywał sygnał przy używaniu 5.1? Z drugiej strony te kolumny mają sporo basu i same też sobie nieźle radzą A oba będą grac cały czas? Czy do stereo będzie osobne źrodło? Bo wygląda ze osobno. Inne pytanie czy chcesz mieć suba w stereo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TZ12345 Napisano 6 stycznia Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia Osobne źródła Chyba najlepiej pod wzmacniacz bo wtedy i w kinie i w stereo będzie działał. Tylko nie wiem czy yamaha po preout będzie dobrze obsługiwała subwoofer. To chyba trzeba testy zrobić jak to już poskładam do końca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 stycznia Udostępnij Napisano 6 stycznia A jak go kalibracja zobaczy jak będzie pod wzmacniacz , o tym Pomyślałeś? Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TZ12345 Napisano 6 stycznia Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia Chyba tutaj najlepszą opcją to będzie zostawić pod kino domowe a czasami ewentualnie przepiąć do wzmacniacza. Jak dla mnie Aria 926 ma ok basu przy av Yamahy to myślę że na musical fidelity też powinno wystarczyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 stycznia Udostępnij Napisano 6 stycznia Oj lubicie sobie utrudniać 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TZ12345 Napisano 18 stycznia Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia Bardzo dziękuję za wszystkie porady Zakończyło się na Musical Fidelity M3si i po tygodniu mogę śmiało stwierdzić, że jakością muzyki to przepaść w stosunku do słuchania z V6A. Wiim mini + Taga DAC 400 również zdaje test. Wszystko z telefonu bezobsługowe. Jedynie wzmacniacz mógłby się sam włączyć tak jak Yamaha robiła ale to już może za dużo Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego rozłożenia na 2 urządzenia. W przyszłości ewentualnie podmienię DAC a wiim mini robi robotę. Włączony M3si bez obciążenia bierze 20W więc też bez tragedii. Wzmacniacz ma osobny przycisk na każde źródło i zauważyłem, że to jest ten czynnik który powoduje, że komuś innemu poza mną chce się go obsługiwać W yamaha jeżdżenie po tym inputach jest średnie a tutaj klikamy konkretny przycisk i działa. Subwoofer jednak musi być pod amplituner w celu kalibracji a jak chce pod stereo to przepinam kabel w subwooferze Aaa no i oczywiście z nową mocą w głośnikach pojawiły się pogłosy bo kolumna w rogu pokoju więc teraz będę się bawił albo w meblowanie albo w poprawę akustyki. Widać tutaj zabawa się nie kończy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 stycznia Udostępnij Napisano 18 stycznia Miłego słuchania w takim razie, niech sprzęt służy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TZ12345 Napisano 19 maja Autor Udostępnij Napisano 19 maja MF M3si był fajny ale znalazłem okazyjnie Atoll in200. Żal było nie spróbować Co mnie zdziwiło to Atoll in200 ma o wiele lepszy bas, wokal podkreślony ale więcej szczegółów ma MF. Tak samo stereofonia, lokalizowanie instrumentów lepsze na MF. Myślę, że chodzi po prostu o to, że MF jest bardziej suchy, ma bardziej podkreśloną górę i siłą rzeczy łatwiej w nim znaleźć te szczegóły. Atoll gra tak, że jest wokal i za nim inne instrumenty. W MF wszystko jest w jednej linii. Tak więc tutaj ten styl Atolla może się podobać bo jednak bardziej skupiamy się na wokalu aniżeli perkusji. Zastanawiam się, czy ten Atoll nie gubi tej szczegółów przez akustykę a dokładniej przez ten dołek od 1k do 4k. Jednak troszkę brakuje tego detalu. A może ten wzmacniacz tak ma i muszę szukać wzmacniacza bardziej detalicznego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TZ12345 Napisano 3 czerwca Autor Udostępnij Napisano 3 czerwca Ok cały weekend słuchałem na zmianę MF 3si i Atoll in200se i generalnie boli mnie ten Atoll. Po przejściu z Musical Fidelity strasznie brakuje sceny szczególnie słuchając utworów w wersji unplugged. Jednocześnie M3si ma kiepski bass porównując go do Atolla. Tak więc chyba sprzedam oba i będę sobie dalej szukał tylko co można wziąć do porównania? Swoją drogą słuchałem tej nowej Unitry w salonie i też wydawała się ok ale odsłuch za krótki żeby przesłuchać swoje piosenki. Przy czym ona budowała scenę (przynajmniej w salce odsłuchowej na nowych Ariach EVO). Tylko cena wykręcona więc nawet nie rozmyślam zakupu. Myślałem o Naim XS3, Arcam SA30 (ze względu na wbudowany Dirac), może jakaś Yamaha? Musical Fidelity M5 lub M6 będzie miał lepszy bass? Na pewno wiem, że wzmacniacze jak Atoll i cieplejsze odpadają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 czerwca Udostępnij Napisano 3 czerwca (edytowany) Haiku SOL2 . Pzdr Ps . Kurde no ale to musi być Direct in , to nie ale przesłuchać można . Edytowano 3 czerwca przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 3 czerwca Udostępnij Napisano 3 czerwca 42 minuty temu, TZ12345 napisał: Musical Fidelity M5 Ja w M5si basu u siebie nie usłyszałem praktycznie wcale. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 4 czerwca Udostępnij Napisano 4 czerwca A ja miałem . Życie 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 czerwca Udostępnij Napisano 4 czerwca Warto jeszcze sprawdzić Rega Elicit MK5 Bardzo dobry bas, jest wejście by-pass, świetne wokale. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 czerwca Udostępnij Napisano 5 czerwca Jesli faktycznie ani jeden ani drugi Ci nie podchodzi zjakiś powodów to szukaj Arcama SA30 i po kłopocie. Ustawisz dzwięk pod siebie. Ewentualnie może być także Lyngdorf, aczkolwiek w porównaniu do obecnych wzmacniaczy mimo kalibracji bedzie inny bas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts