Recreative07 Napisano 31 grudnia 2023 Napisano 31 grudnia 2023 (edytowany) Cześć. Posiadam zestaw Denon M40 i kolumny Magnat Quantum 673. Słucham głównie rocka alternatywnego i z brzmienia tego zestawu jestem zadowolony. Ale powiem szczerze że w życiu mam inne pasje niż sprzęt audio. Kocham muzykę, ale nie analizuję każdego dźwięku. Lubię brzmienie raczej ciepłe. Słucham głównie płyt CD, czasami puszczam dzwięk z TV. Sporadycznie radio. Chciałbym wymienić kolumny w tym zestawie z powodu uszkodzenia jednej z nich. Kolumna została zalana wodą i nie działa. W międzyczasie zyskałem trochę miejsca w pokoju (pokój 18m2) i chciałbym kupić kolumny podłogowe, z perspektywą późniejszego zakupu amplitunera/wzmacniacza i odtwarzacza CD. Kolumny będą rozstawione ok 2,5m od siebie. Miejsce odsłuchu ok 2,5m od kolumn. Będą miały przestrzeń ok 1m każda. Podstawowe pytanie: Czy ten Denon jest w stanie napędzić jakieś kolumny podłogowe? A jeśli tak to co polecacie w budżecie ok 2000zł za parę? Pod uwagę biorę tylko nowe kolumny. Edytowano 31 grudnia 2023 przez Recreative07 Odpisz, cytując
Recreative07 Napisano 2 stycznia 2024 Autor Napisano 2 stycznia 2024 Czy uważacie że do tego Denona dobrym wyborem będzie Indiana Line Tesi 561? W przyszłości pewnie wymienię M40 na coś zbliżonego do Magnat MC200 lub Marantz 612. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 2 stycznia 2024 Napisano 2 stycznia 2024 Cześć, z nówek to Tesi 561 to jeden z niewielu wyborów ogółem, ale bardzo przyzwoity. Ocieplone brzmienie, przyjemne w odsłuchu. Warto też sprawdzić Wilson Raptor 7 Odpisz, cytując
Recreative07 Napisano 7 stycznia 2024 Autor Napisano 7 stycznia 2024 Tesi 561 już grają z moim Denonem. Zmiana na pewno na plus. Największa różnica jest w niskich tonach, w Magnatach 673 tego basu brakowało, dzwięk był jaśniejszy. Teraz wszystko się zaokrągliło i dzwięk jest bardzo zrównoważony. Nie obyło się niestety bez przygód z wysyłką. Kurier uszkodził jedną z kolumn. Ale to nie dziwne patrząc na pogniecione rogi w paczkach. Na szczęście uszkodziła się tylko lakierowana podstawa którą można wymienić. Pozostaje czekać na przesyłkę z serwisu Q21. Odpisz, cytując
Recommended Posts