Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Macie może jakieś sugestie z w temacie zakupu dobrego wzmacniacza słuchawkowego  w rozsądnym budżecie ok 1000-2000 zł , gdyż za często  używać zapewne nie będę ale czasem w nocy potrzeba.
Posiadam słuchawki które bardzo lubię i grają w moim stylu + nigdzie nie uciskają , są bardzo wygodne / Audiotechnica  ATH AD900
Może i stare ale grają tak jak lubię! Megadynamicznie i rozdzielczo, z basem
Wyjście będzie po analogu (2 chinche)  z dobrego wzmacniacza z DAC-iem . Tak że nie chcę żadnego DAC-a  w tym szukanym wzmacniaczu  słuchawkowym ani też łączenia WI-FI, BT

Ma być po kablu. :)  

Z góry dziękuję.

Obecnie rozważany
1. iFi Audio ZEN CAN Signature 

Edytowano przez Marek333
Napisano

Ifi to dobra marka a i ich produkty chwała.

Tak na tą chwilę sprawdził bym Singxer SA1, sam uzywam Sda2 i sobie chwalę. SMSL, Topping, Shiit audio i Fiio. To kilku producentów którzy mi do głowy przychodzi teraz. Może jeszcze coś z Pro-ject.

Napisano (edytowany)

Faktycznie fajnie wygląda a SINAD ma topowy ok 121 db

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/singxer-sa-1-review-balanced-headphone-amp.23365/

Patrzę jeszcze na Topping A50S ma nawet lepsze paramatry niżej na wykresie szumu i kosztuje 40% ceny Singxera
Zresztą podejrzewam że Chińczycy podobne daję podzespoły do tych sprzętów , nawet podobnie przełączniki w wielu wyglądają i  obudowy :) 

Edytowano przez Marek333
Napisano (edytowany)

Ten Singxer nie jest przypadkiem mocniejszy? Jeśli to jest istotne.

Ja na wykresy nie patrze nigdy. Ładnie wyglada , można w domu sprawdzić, podoba mi się dźwięk to kupuje i już 🙂

Topping i reszta , pewnie wcale gorsza nie będzie, dźwiękowo. Może z delikatnymi różnicami.

Testowałem Hifiman Serenade vs Singxer sda2 , który używam. Bardzo ładnie grało, ale jedyna różnica było to, że grała jakby hm delikatnie bardziej otwartym dźwiękiem,  czy może tylko troche glosniej - może przet to, że to Class A był wzmacniacz.

Edytowano przez Artur Brol
Napisano (edytowany)

Zdecydowałem się na  ten  wzmacniacz o którym rozmawiamy (Zen CAN Signature)  od Was, podoba mi się ...
Przy okazji zamawiając rozważam jeszcze zakup przedłużającego przewodu  - jak mocno obniży się jakość dźwięku używając dodatkowej przedłużki 3m ?  Myślę o tym żeby od Was przy okazji zakupić - https://www.q21.pl/qed-performance-6-35-mm-headphone-extension-qe7306-3m.html

I pytanie w kwestii możliwie najlepszego podłączenia. Wyjście sygnału na wzmacniacz będzie z HEGLA H390 po analogu fixed. Tam są 2 chinche. Czy oprymalnie połączyć dwoma kablami RCA-RCA do tego wzmacniacza czy lepiej wejść innym wejściem do wzmaczniacza przez przejściówkę odpowiednią oczywiście ?
Pozdrawiam.

PS. Na marginesie jak ktoś chce całkowicie nowy MF M6Si na 2 letniej gwarancji zakupiony w polskim salonie (innym)  z którym na zwrot nie udało mi się domówić... to jest na OLX, na pewno łatwo poznacie moją ofertę. Dla kogoś możez to być okazja jak chce nowy kupić taniej o 1000 zł ., Po prostu rozpakowałem  porównałem do Hegla , kupiłem H390 a ten  MF jest do odstąpienia :)  Nówka po jednym podłączeniu. 

PS2. Miło mnie obsłużyliście na AudioShow 2023 więc niech te drobne zakupy będą moim  drobnym podziękowaniem :) Chociaż przyznam że więcej ludzi przydałoby się Wam do obsługi telefonicznej bo dobić się do Was bywa  ciężko , hi hi :)  Powodzenia!

Edytowano przez Marek333
Napisano
12 godzin temu, Marek333 napisał:

Zdecydowałem się na  ten  wzmacniacz o którym rozmawiamy (Zen CAN Signature)  od Was, podoba mi się ...
Przy okazji zamawiając rozważam jeszcze zakup przedłużającego przewodu  - jak mocno obniży się jakość dźwięku używając dodatkowej przedłużki 3m ?  Myślę o tym żeby od Was przy okazji zakupić - https://www.q21.pl/qed-performance-6-35-mm-headphone-extension-qe7306-3m.html

Ciężko powiedzieć, bo wiele zależy od kabla samych słuchawek tutaj. Nie stosowałem nigdy aż tak długich przedłużek. 

I pytanie w kwestii możliwie najlepszego podłączenia. Wyjście sygnału na wzmacniacz będzie z HEGLA H390 po analogu fixed. Tam są 2 chinche. Czy oprymalnie połączyć dwoma kablami RCA-RCA do tego wzmacniacza czy lepiej wejść innym wejściem do wzmaczniacza przez przejściówkę odpowiednią oczywiście ?
Pozdrawiam.

RCA-RCA jest odpowiednią opcją, nie ma z niego wyjścia zbalansowanego, więc wejście 4.4mm zostawiłbym nieużywane :)

PS2. Miło mnie obsłużyliście na AudioShow 2023 więc niech te drobne zakupy będą moim  drobnym podziękowaniem :) Chociaż przyznam że więcej ludzi przydałoby się Wam do obsługi telefonicznej bo dobić się do Was bywa  ciężko , hi hi :)  Powodzenia!

Bardzo dziękujemy :) Początek roku bardzo nas zaskoczył pod względem ilości klientów, a jak pisaliśmy na FB i blogu - jesteśmy w trakcie poszukiwania nowego doradcy ;)