Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Posiadam wzmacniacz yamaha rn602 I zastanawiam się nad kolumnami podstawkowymi bo na podłogowe nie mam miejsca, pomieszczenie salon 50m2, do słuchania muzyki klubowej i z radia internetowego co popadnie.. 

Klipsch rb81 II lub dali oberon 3 

Chciałbym coś dobrać żeby to działało dobrze nawet jak zrobię na całą pare na domówce.. o ile można tak powiedzieć:-) 

Pozdrawiam :-)

Napisano

Salon 50m2 to duża powierzchnia, znacznie lepszą opcją będą duże podłogówki. Ale jeśli kompletnie nie ma opcji i pozostaje tylko opcja monitorków, spójrz na ofertę Klipsch. Może to być model RB-81 II, ewentualnie RP-600M II. Musisz liczyć się z brzmieniem raczej jaśniejszym, ostrym z wyraźnie podbitymi skrajami pasma, ale z drugiej strony to chyba jedyna opcja w miarę sensownego nagłośnienia monitorami Twojego salonu.

Może ewentualnie jeszcze Polk Audio R200.

Zapraszam na odsłuchy oraz indywidualne wyceny.

Tu jeszcze kilka innych propozycji

Napisano
3 godziny temu, KamilM83 napisał:

Witam,

Posiadam wzmacniacz yamaha rn602 I zastanawiam się nad kolumnami podstawkowymi bo na podłogowe nie mam miejsca, pomieszczenie salon 50m2, do słuchania muzyki klubowej i z radia internetowego co popadnie.. 

Klipsch rb81 II lub dali oberon 3 

Chciałbym coś dobrać żeby to działało dobrze nawet jak zrobię na całą pare na domówce.. o ile można tak powiedzieć:-) 

Pozdrawiam 🙂

Cześć

50 m2 to jest spora powierzchnia dla wielu różnych głośników. Jeśli znalazłbyś miejsce na małe kolumny podłogowe, to z pewnością będziesz bardziej zadowolony :)

Naszym typem, z Twoją Yamahą jest nasza nowość, Indiana Line Diva 5. Niewielkie, z duchem walki nawet w większych pokojach, co udowodniła na wystawie Audio Show 2023.

Zapraszamy Cię na odsłuch, to z pewnością przybliży Cię do właściwej decyzji :) 

Napisano

50m i nie masz miejsca? Jak to mozliwe?

Stoi tam pewnie jakas modern szafka?

To musisz mieć spore kolumny podstawkowe. Klipsch 81, Monitor audio Silver 100/ Bronze 100, KEF R3. Ale do tych amplituner słaby.

no i sub. Raczej przygotuj się na dobór suba

Napisano

Z jednej strony mam lipe, stoi pan fotel uszatek i zaraz drzwi między uszatkiem a drzwiami nie ma miejsca... klipisch 81 na podłodze wejdzie bo zaraz tv jest i glosnik będzie zasłaniał ekran...  myślałem o k81ii  na ten glosnik wzmacniacz jest za słaby??  Dyskotek na codzien nie robię, chodzi żeby dobrze coś grało.. nie musi być głośno :-)