Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry :)

Proszę o pomoc w doborze kolumn podłogowych, do wzmacniacza j.w. 

Pomieszczenie około 40m2.

Słucham głównie rocka, jazzu, a jak wpadnie syn, to też trochę popu ;)

Budżet - myślałem o 5k max. Uda się coś wybrać?

Aktualnie rozważam:

KEF Q950

Dali Oberon 7

Pylon Sapphire 31

Znalazłem też takie używki:

Monitor Audio BX6

Dali Ikon 6 MKII

B&W 603 S3, ale starsze, chyba 2,5 drożne.

Proszę o fachową pomoc!

Jacek

Napisano

Cześć, znajdzie się trochę opcji 🙂 Osobiście pozwolę skupić się na nowych modelach - mam nadzieję, że zrozumiesz 😉 

Na pewno warto sprawdzić KEF Q950, czyli właśnie delikatniejsze, przyciemnione brzmienie, ale bardzo przyjemne. Mamy je w dobrej cenie w outlecie 🙂 

Monitor Audio Bronze 500 to brzmienie z większą V-ką, bardziej dynamiczne, otwarte, inny sposób prezentowania detali. 

Warto sprawdzić też nowe Indiana Line Diva 5, połączenie brzmieniowe dwóch powyższych modeli - a przynajmniej tak je odebrałem podczas AVS 🙂 

W razie czego zapraszamy do kontaktu i na odsłuchy, znajdziesz u nas sporo opcji do sprawdzenia 🙂 

Napisano (edytowany)

Dość spore pomieszczenie, poszukaj Klipscha RP280/8000/8000 Mk II ( te ostatnie najspokojniejsze w brzmieniu, jak na Klipscha oczywiscie, a dwa pierwsze modele wręcz blizniacze) albo monitor audio bronze 500 ;) to są moje typy, które fajnie zgraja się z nadem , dadzą mu trochę pazura ;)

Edytowano przez Michał Gałązka
Napisano
Dnia 8.01.2024 o 14:35, jajek_k napisał:

Aktualnie rozważam:

KEF Q950

Dali Oberon 7

Pylon Sapphire 31

Monitor Audio BX6

Dali Ikon 6 MKII

Proszę o fachową pomoc!

Jacek

Dziękuję za ciekawe propozycje!

2 godziny temu, Michał Gałązka napisał:

Dość spore pomieszczenie, poszukaj Klipscha RP280/8000/8000 Mk II ( te ostatnie najspokojniejsze w brzmieniu, jak na Klipscha oczywiscie, a dwa pierwsze modele wręcz blizniacze) albo monitor audio bronze 500 ;) to są moje typy, które fajnie zgraja się z nadem , dadzą mu trochę pazura ;)

Sprawdzę Klipscha, dziękuję! 

7 godzin temu, Q21 napisał:

Cześć, znajdzie się trochę opcji 🙂 Osobiście pozwolę skupić się na nowych modelach - mam nadzieję, że zrozumiesz 😉 

Na pewno warto sprawdzić KEF Q950, czyli właśnie delikatniejsze, przyciemnione brzmienie, ale bardzo przyjemne. Mamy je w dobrej cenie w outlecie 🙂 

Monitor Audio Bronze 500 to brzmienie z większą V-ką, bardziej dynamiczne, otwarte, inny sposób prezentowania detali. 

Warto sprawdzić też nowe Indiana Line Diva 5, połączenie brzmieniowe dwóch powyższych modeli - a przynajmniej tak je odebrałem podczas AVS 🙂 

W razie czego zapraszamy do kontaktu i na odsłuchy, znajdziesz u nas sporo opcji do sprawdzenia 🙂 

Chętnie wpadnę na odsłuch.

Napisano
Dnia 8.01.2024 o 14:35, jajek_k napisał:

Aktualnie rozważam:

KEF Q950

Dali Oberon 7

Pylon Sapphire 31

Monitor Audio BX6

Dali Ikon 6 MKII

Proszę o fachową pomoc!

Jacek

Cześć

Dołóż sobie do tej listy uznane kolumny Elac Debut Reference F5.2 

https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/elac-debut-reference-f5.html

One rozhulają tego Nada, dodadzą mu pary, wprowadzą więcej emocji i elastyczności. W 40 metrach, nie zabraknie też basu i rozpiętości.

Przyjdź do nas, posłuchamy :)

Napisano
9 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

To chyba piszesz o niżej serii Debut, a tam są dwie wielkości. Mi chodziło o Debut Reference czyli jeden poziom wyżej.

Kurde bo obawiam sie, że na 40m2 F5.2 może sobie nie poradzić, miałem kiedyś na testy Debut F5.2 jak dobrze pamiętam , te na 5 calowych przetwornikach i mam salon 32m2 i 3,4m wysokości i sobie nie poradziły 

Napisano
11 godzin temu, Michał Gałązka napisał:

Kurde bo obawiam sie, że na 40m2 F5.2 może sobie nie poradzić, miałem kiedyś na testy Debut F5.2 jak dobrze pamiętam , te na 5 calowych przetwornikach i mam salon 32m2 i 3,4m wysokości i sobie nie poradziły 

Może być różnie. Fizjonomia pomieszczenia będzie mieć coś do powiedzenia. Moim zdaniem, najbardziej praktyczna odpowiedź w tej sprawie, to wypożyczenie i sprawdzenie w warunkach lokalnych.