Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, 

jestem w posiadaniu wzmacniacza  Yamaha A-720 i raczej nie chcę się go pozbywać, tylko dobrać do niego kolumny. 
I moje pytanie do forumowiczów: czy kolumny Pylon Opal 30 zagrają z nim dobrze. Nie miałem możliwości ich odsłuchu, ale mają bardzo dobre opinie, fajnie wyglądają i mieszczą się w moim budżecie. 
 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Napisano

Cześć, dla jednego zagrają dobrze, dla drugiego źle :) Z jakich kolumn się przesiadasz? Czy znasz jakieś zestawy, które Ci się spodobały brzmieniowo? Jak duże masz pomieszczenie? 

Ogółem Opale 30 to ciekawa opcja, ale nie każdy jest jej fanem. W podobnym budżecie znajdziesz m.in. Monitor Audio Bronze 500, KEF Q750 ;) Zapraszamy też na odsłuchy, na pewno znajdziesz coś dla siebie :)

Napisano

Witam i dziękuję za odzew. Kiedyś miałem ten wzmak sparowany z Altus 300, które mam do tej pory, a później z Tannoy M2, które nie były moje i tu już całkiem ładnie ten zestaw grał, ale podobno od Altusów większość sprzętu lepiej gra 🤷‍♂️i Tannoy bardziej pasował do charakteru  tego wzmacniacza niż Altusy.                                                           Ogólnie ta Yamaha jasno wyraźnie gra na górze i średnicy, a ma trochę mniej dołu. Wzmacniacz mam już kilka lat i nie chcę się go pozbywać, bo to solidny stary klocek, ale aktualnie stoi i się kurzy, brakuje mi tylko kolumn do niego, dlatego pomyślałem o Opalach. Nie słuchałem bardzo innych zestawów. Pomieszczenie to salon z kuchnią 26 m2.

Napisano

Cześć

Jeśli masz możliwość, to zapraszamy Cię do jednego z naszych salonów, jeśli oczywiście masz niedaleko :)

Nasza propozycja to Indiana Line Tesi 561, https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/indiana-line-tesi-1056.html

To powinno dobrze, zagrać z Twoją Yamahą. Tesi brzmi troszkę ocieploną górą, spójnym środkiem i na prawdę przyjemnym basikiem :)

Zapraszamy :)

Napisano
9 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Cześć

Jeśli masz możliwość, to zapraszamy Cię do jednego z naszych salonów, jeśli oczywiście masz niedaleko :)

Nasza propozycja to Indiana Line Tesi 561, https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/indiana-line-tesi-1056.html

To powinno dobrze, zagrać z Twoją Yamahą. Tesi brzmi troszkę ocieploną górą, spójnym środkiem i na prawdę przyjemnym basikiem :)

Zapraszamy :)

Cześć, dziękuję za propozycję 🙂

33 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Moim zdaniem Opale brzmią dziwnie. Po prostu. Mnie nie przekonują kompletnie. A lubię i Pearl i wyższe Diamond.

Musisz to odsłuchać.

Sprawdź Bronze 500 albo z Yamaha ciemniejsze KEFy Q 750 zagrają na prawdę super.

Właśnie najlepsze wyjście do wzmak pod pachę i udać się na wycieczkę do któregoś ze sklepów na odsłuchy. Sprawdzić polecone kolumny jak to współgra i czy mi to pasuje, a osoba z obsługi też wyrazi swoją opinię, bo nie jedno słyszała. 
 Dziękuję za radę i Pozdrawiam.

Napisano
3 godziny temu, Marcin Galec napisał:

Cześć, dziękuję za propozycję 🙂

Właśnie najlepsze wyjście do wzmak pod pachę i udać się na wycieczkę do któregoś ze sklepów na odsłuchy. Sprawdzić polecone kolumny jak to współgra i czy mi to pasuje, a osoba z obsługi też wyrazi swoją opinię, bo nie jedno słyszała. 

Jak dogadasz się ze sklepem to i wypożyczenie będzie też możliwe. Jakbyś potrzebował wsparcia, to możesz napisać na priv.

Napisano
22 godziny temu, Marcin Galec napisał:

No i tak zrób. wtedy do nas wróć :)