Marcin Galec Napisano 13 stycznia Udostępnij Napisano 13 stycznia Witam, jestem w posiadaniu wzmacniacza Yamaha A-720 i raczej nie chcę się go pozbywać, tylko dobrać do niego kolumny. I moje pytanie do forumowiczów: czy kolumny Pylon Opal 30 zagrają z nim dobrze. Nie miałem możliwości ich odsłuchu, ale mają bardzo dobre opinie, fajnie wyglądają i mieszczą się w moim budżecie. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 stycznia Udostępnij Napisano 15 stycznia Cześć, dla jednego zagrają dobrze, dla drugiego źle Z jakich kolumn się przesiadasz? Czy znasz jakieś zestawy, które Ci się spodobały brzmieniowo? Jak duże masz pomieszczenie? Ogółem Opale 30 to ciekawa opcja, ale nie każdy jest jej fanem. W podobnym budżecie znajdziesz m.in. Monitor Audio Bronze 500, KEF Q750 Zapraszamy też na odsłuchy, na pewno znajdziesz coś dla siebie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Galec Napisano 15 stycznia Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia Witam i dziękuję za odzew. Kiedyś miałem ten wzmak sparowany z Altus 300, które mam do tej pory, a później z Tannoy M2, które nie były moje i tu już całkiem ładnie ten zestaw grał, ale podobno od Altusów większość sprzętu lepiej gra 🤷♂️i Tannoy bardziej pasował do charakteru tego wzmacniacza niż Altusy. Ogólnie ta Yamaha jasno wyraźnie gra na górze i średnicy, a ma trochę mniej dołu. Wzmacniacz mam już kilka lat i nie chcę się go pozbywać, bo to solidny stary klocek, ale aktualnie stoi i się kurzy, brakuje mi tylko kolumn do niego, dlatego pomyślałem o Opalach. Nie słuchałem bardzo innych zestawów. Pomieszczenie to salon z kuchnią 26 m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 stycznia Udostępnij Napisano 15 stycznia W takim razie wpadnij do nas na odsłuch ze swoim wzmacniaczem, porównasz kilka par i wybierzesz najlepszą dla siebie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Galec Napisano 15 stycznia Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia Bardzo ciekawa propozycja. Trochę mam daleko, ale zawsze lepiej poświęcić trochę czasu, sprawdzić osobiście i być zadowolonym, niż zamówić na allegro w ciemno i żałować. Pozdrawiam 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 15 stycznia Udostępnij Napisano 15 stycznia Cześć Jeśli masz możliwość, to zapraszamy Cię do jednego z naszych salonów, jeśli oczywiście masz niedaleko Nasza propozycja to Indiana Line Tesi 561, https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/indiana-line-tesi-1056.html To powinno dobrze, zagrać z Twoją Yamahą. Tesi brzmi troszkę ocieploną górą, spójnym środkiem i na prawdę przyjemnym basikiem Zapraszamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 stycznia Udostępnij Napisano 16 stycznia Moim zdaniem Opale brzmią dziwnie. Po prostu. Mnie nie przekonują kompletnie. A lubię i Pearl i wyższe Diamond. Musisz to odsłuchać. Sprawdź Bronze 500 albo z Yamaha ciemniejsze KEFy Q 750 zagrają na prawdę super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Galec Napisano 16 stycznia Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 9 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Cześć Jeśli masz możliwość, to zapraszamy Cię do jednego z naszych salonów, jeśli oczywiście masz niedaleko Nasza propozycja to Indiana Line Tesi 561, https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/indiana-line-tesi-1056.html To powinno dobrze, zagrać z Twoją Yamahą. Tesi brzmi troszkę ocieploną górą, spójnym środkiem i na prawdę przyjemnym basikiem Zapraszamy Cześć, dziękuję za propozycję 🙂 33 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Moim zdaniem Opale brzmią dziwnie. Po prostu. Mnie nie przekonują kompletnie. A lubię i Pearl i wyższe Diamond. Musisz to odsłuchać. Sprawdź Bronze 500 albo z Yamaha ciemniejsze KEFy Q 750 zagrają na prawdę super. Właśnie najlepsze wyjście do wzmak pod pachę i udać się na wycieczkę do któregoś ze sklepów na odsłuchy. Sprawdzić polecone kolumny jak to współgra i czy mi to pasuje, a osoba z obsługi też wyrazi swoją opinię, bo nie jedno słyszała. Dziękuję za radę i Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 16 stycznia Udostępnij Napisano 16 stycznia 3 godziny temu, Marcin Galec napisał: Cześć, dziękuję za propozycję 🙂 Właśnie najlepsze wyjście do wzmak pod pachę i udać się na wycieczkę do któregoś ze sklepów na odsłuchy. Sprawdzić polecone kolumny jak to współgra i czy mi to pasuje, a osoba z obsługi też wyrazi swoją opinię, bo nie jedno słyszała. Dziękuję za radę i Pozdrawiam. Jak dogadasz się ze sklepem to i wypożyczenie będzie też możliwe. Jakbyś potrzebował wsparcia, to możesz napisać na priv. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Galec Napisano 16 stycznia Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia Ok. Dzięki wielkie 💪 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 stycznia Udostępnij Napisano 17 stycznia 22 godziny temu, Marcin Galec napisał: Właśnie najlepsze wyjście do wzmak pod pachę i udać się na wycieczkę do któregoś ze sklepów na odsłuchy. Sprawdzić polecone kolumny jak to współgra i czy mi to pasuje, a osoba z obsługi też wyrazi swoją opinię, bo nie jedno słyszała. Dziękuję za radę i Pozdrawiam. No i tak zrób. wtedy do nas wróć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts